custodia copilului
custodia copilului
sotia vrea sa divorteze,nu stiu din ce motive pentru ca nu i-am fost infidel,nu am abuzato fizic sau verbal,dar banuiesc ca a gasit pe alcineva pentru ca nu am mai avut relatii intime de la inceputul lunii septembrie,ea invoca tot felul de motive.se purta din ce in ce mai urat cu mine,pana a ajuns sa nu-mi mai dea nici mancare,si nici nu mai vorbea cu mine asa ca nu am mai putut suporta umilinta si am plecat de la ea.ea vrea sa divorteze dar avem o fetita impreuna de 1,6 ani,ea mai are doi copii din prima casatorie.nu lucreaza si o intretine mama ei in vastra de 75 ani.cred ca are si probleme psihice cauzate pe baza de nervi pentru ca are accese de furie ,loveste injura.ea a fost internata in spital cand era fata din cauza ca a decedat tatal ei ,a facut o cadere nervoasa. acum intreb,am sanse sa obtin custodia fetitei?
Re: custodia copilului
Dispoziţiile art. 398 Noul Cod Civil, prevăd situaţia exercitării autorităţii părinteşti de către un singur părinte, dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, în special eventualele pericole pe care părintele în cauză ar putea să le reprezinte pentru minor, chiar în acest caz sotul care nu mai are exercitiul drepturilor părintesti are dreptul de a veghea la cresterea si educarea copilului.
În caz excepţional, atunci când un părinte reprezintă un risc pentru minor, se poate decide, justificat prin interesul superior al copilului, ca autoritatea părintească să fie exercitată de un singur părinte.
În caz excepţional, atunci când un părinte reprezintă un risc pentru minor, se poate decide, justificat prin interesul superior al copilului, ca autoritatea părintească să fie exercitată de un singur părinte.