Alcool la volan (sfaturi+avocat)

Discutii privind Codul Rutier, contraventii si probleme conexe, Dreptul Transporturilor, etc
Post Reply
Ducu

Alcool la volan (sfaturi+avocat)

Post by Ducu » 08 May 2012, 18:14

Buna ziua!
Sper sa ma puteti ajuta si pe mine cu cateva sfaturi.
In septembrie 2011 am avut un accident rutier, fara victime doar pagube materiale. In decurs de 1 luna am despagubit pe toata lumea si am facut acte notariale cu ei in care au specificat ca au fost despagubiti din toate punctele de vedere. Problema cea mai mare a fost ca eram si baut.
Accidentul a avut loc in jurul orei 01:30, un necunoscut a sunat la 112, din acest motiv nu stiu exact. La ora 2:30 am fost supus probei etilotest, rezultatul fiind 0.69mg/l. La ora 2:45 prima proba de sange, iar la 3:15 a doua proba de sange. Am avut un avocat care mi-a spus ca o sa ma ajute insa nu a facut chiar nimic si am renuntat la el. Au trecut luni de zile, si nici macar cererea de urmarile penala nu mi-a fost facuta de catre cei de la rutiera, desi am platit analizele la sange. Din cate am inteles rezultatul probelor a fost 1.45 si 1.50 insa nu stiu ordinea daca e crescatoare sau descrescatoare. Din cate stiu de la jumatate de ora se poate cere recalcularea probelor. Un anume avocat mi-a zis ca as putea face chiar doua recalculari. Am nevoie de cateva sfaturi si o recomandare de avocat bun care ma poate ajuta. Am foarte mare nevoie de permis, avand in vedere ca lucrez intr-un domeniu care necesita permis.
Va multumesc si va urez o zi frumoasa!

Leon Carmen

Re: Alcool la volan (sfaturi+avocat)

Post by Leon Carmen » 08 May 2012, 19:19

Conform art. 194 (1) din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 - pentru determinarea alcoolemiei se recolteaza doua probe biologice la interval de o ora intre prelevari.
Recalcularea alcoolemiei, nu va poate garanta ca va rezulta o alcoolemie sub limita prevazuta de lege pentru infractiune. Acest rezultat este influentat de ceea ce ati declarat, de perioada in care ati consumat alcool, de alimentele ingerate inainte si dupa consumul de alcool, tipul de alimente consumate, tipul de bauturi ingerate. Practica instantelor de judecata, pentru savarsirea unei asemenea infractiuni, este de a dispune o pedeapsa cu suspendarea executarii acesteia si anularea permisului de conducere.
Conform OUG 195/2002 vi se va anula permisul de conducere, iar dupa trecerea unui an de zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei penale puteti solicita obtinerea unui nou permis de conducere pentru categoria detinuta anterior. Exista o procedura speciala pentru permise anulate si cel mai probabil va trebui sa urmati doar cursuri de legislaţie rutieră şi conduită preventivă pentru prezentarea la examen în vederea redobândirii permisului de conducere anulat.

Ducu

Post by Ducu » 09 May 2012, 09:15

In declaratia data am scris ca am baut 2 beri, de unde veneam si in ce directie ma duceam.

angel

Post by angel » 10 May 2012, 23:46

Leon Carmen wrote: Conform OUG 195/2002 vi se va anula permisul de conducere, iar dupa trecerea unui an de zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei penale .......
Asta-i o gluma?! :shock:

Ducu

Post by Ducu » 11 May 2012, 17:13

Sentinta este aceeasi daca nu mai am alte infractiuni. Este prima data cand mi se intampla. Am auzit ca daca e pentru prima data e posibil sa iau o amenda care e destul de mare.(bine banuiesc ca dupa recalculari)

Leon Carmen

Post by Leon Carmen » 12 May 2012, 09:22

angel wrote:
Leon Carmen wrote: Conform OUG 195/2002 vi se va anula permisul de conducere, iar dupa trecerea unui an de zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei penale .......

oug 195/2002 - Art. 87

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Art. 114

(1) Anularea permisului de conducere se dispune in urmatoarele cazuri:
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru infractiunile prevazute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) si (5), art.89 alin.(1) si (2), art.90 alin. (1) si art.92 alin.(3);

cyclop

Post by cyclop » 14 May 2012, 21:31

Leon Carmen wrote:
angel wrote:

oug 195/2002 - Art. 87

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Art. 114

b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru infractiunile prevazute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) si (5), art.89 alin.(1) si (2), art.90 alin. (1) si art.92 alin.(3);
Angel se referea la faptul că hotărârile penale nu rămân irevocabile, ci definitive. Pe fond, zici bine.

angel

Post by angel » 14 May 2012, 22:47

Asa este.Asta am vrut sa spun,insa n-am vrut sa fiu f explicita,prezumand faptul ca va intelege printre randuri.

irevocabila=civil.
in materie penala nu exista notiunea de hotarare irevocabila.

pe fond, este ok.

weber1

Post by weber1 » 11 Aug 2012, 19:27

buna seara, tatal meu este intr-o situatie asemanatoare. A tamponat o masina la semafor si avea o alcoolemie in aerul expirat de 1.2
A mai patit asta acum 22 de ani si atunci a primit o pedeapsa cu suspendare. Acum risca sa fie arestat?

Guest

Post by Guest » 07 Dec 2012, 18:05

am si eu o intrebare dupa ce mi se da sentinta definitiva pot sa mai fac recalculare probelor de sange pt ca eu nu am stiut de treaba asta si valorile mi*au iesit 1 respectib 08 la a doua proba sentinta urmeze sa se dea p 10 decembrie

oug 195/2002 - Art. 87

Art. 114

b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru infractiunile prevazute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) si (5), art.89 alin.(1) si (2), art.90 alin. (1) si art.92 alin.(3);[/quote]

Post Reply