cum sa procedez in cazul unui furt din firma

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
ioan_grigore

cum sa procedez in cazul unui furt din firma

Post by ioan_grigore » 06 Dec 2012, 19:26

Buna ziua,

In urma cu 8 luni am adus sa lucreze in firma un tanar de 24 de ani pe baza unei recomandari. In prima luna i-am incredintat o suma mica de bani pentru plata unei facturi a firmei. Aceea suma de bani a pierdut-o la pariuri, suma a fost recuparata din salariu individului la finalul lunii si el a fost iertat. Dupa alte 3 luni trimis intr-o deplasare a cheltuit banii de cazare inainte de a face checkoutul la hotel si in consecinta aici a existat un alt prejudiciu care si el a fost recuperat la finalul lunii din salariul restant iar hotelul platit prin banca. In urma cu 10 zile individul a comis-o din nou de aceasta data a disparut cu masina firmei si o suma de bani. Masina a fost recuparata si jumatate din suma. In urma acestei fapte persoana a fos trimisa acasa. Dupa o perioada pe telefonul de serviciul al persoanei au inceput sa sune persoane care intrebau de diverse obiecte pe care el le vindea din firma.

Mentionez ca din cauza problemelor create nu i s-a definitivat niciodata dosarul de angajare si el a lucrat la negru toata aceasta perioada (8luni de zile).

Persoana invinuita a recunoscut in fata mea si a unui martor abosolut toate obiectele furate din firma (prejudiciul se ridica undeva la 3000 ron). Exista si o lista scrisa olograf de el cu obiectele furate si pe care a semnat-o si si-a recunoscut fapta (presupun ca acest act nu are nici o valoare juridica).

I-am impus un termen de 1 luna pentru recuperarea prejudiciului. Dovezile furtului sunt relativ clare si usor de obtinut... lipsa din stoc, pe contul de okazii.ro al acestei persoane exista tranzactiile efectuate cu o parte din obiectele furate, la fel cum exista si datele de contact a persoanelor care au achizitionat aceste bunuri. Contul de pe okazii a fost accesat de catre individ de la firma dar si de la domiciliul acestuia.

Intrebarea mea este urmatoarea:
Tinand cont ca el nu a fost o persoana angajata cum sa procedez sa fiu sigur ca ne recuperam acel prejudiciu. Pot oare sa merg cu el la notar sa il pun sa declare ceva sau sa efectuez un fel de tranzacție de valoare prejudiciului?

Nu tin neaparat dar daca acest prejudiciu nu se recupereaza in termenul impus de mine dorect sa depun o plangere penala, dar nu stiu exact cum il incadrez tinand cont ca nu a fost agajat cu acte.

Va multumesc anticipat pentru sfaturi.

Post Reply