Buna ziua!
Simata doamna/ Simate domn,
In anul 2003 am mostenit o suprafata de teren de la unchiul meu.
Titlul de proprietate in care se afla acest teren a fost emis pe numele bunicului meu, care avea trei mostenitori: un fiu (unchiul meu) si doua fiice (mama mea si matusa mea).
Numele acestor mostenitori apare pe Titlul de proprietate.
In 1997 printr-un proces am cerut iesirea din indiviziune.
Suprafata totala de teren din Titlul de proprietate era 6.02 ha din care 3700 mp intravilan si restul 5,83 ha extravilan.
S-a stabilit ca celor trei mostenitori le va reveni 1/3 din aceasta suprafata, adica 2.066 ha fiecare..
Cand s-a facut raportul de expertiza, expertul a observat ca suprafata de 3700 mp a fost trecuta gresit in acest Titlu de proprietate,deoarece era curtea tatalui meu (a parintilor lui) unde mama mea avea deja Certificat de mostenitor. De subliniat faptul ca aceasta suprafata nu a mai fost trecuta in Titlul de proprietate al tatalui meu, acesta a primit tot pamantul care i se cuvenea de pe urma parintilor lui in extravilan.
Ca urmare, expertul a propus doua variante de impartire a acestui pamant din Titlul de proprietate:
Varianta 1: i-a in calcul suprafata totala de 6.02 ha, asfel:
Mama sa primeasca cei 3700 mp in intravilan si restul pana la 2.066 ha in extravilan.
Unchiul meu (adica eu, conform Testamentului si Certificatului de mostenitor pe care il aveam) sa primesc cele 2.066 ha in extravilan.
Matusa mea sa primeasca 2.066 ha in extravilan.
Varianta 2: scade din suprafata totala de 6.02 ha prevazuti in Titlul de proprietate, cei 3700 mp care se costatase ca au fost trecuti gresit si propune impartirea suprafetei de 5.83 ha in trei parti egale, dupa cum urmeaza:
Mama sa primeasca 1/3 in extravilan, adica 1.94 ha.
Unchiul meu (adica eu, conform Testamentului si Certificatului de mostenitor pe care il aveam) sa primesc 1/3 in extravilan, adica 1.94 ha.
Matusa mea sa primeasca 1/3 in extravilan, adica 1.94 ha.
Instanta Judecatoreasca a stabilit ca iesirea din indiviziune sa se faca conform Variantei 1 din raportul de expertiza.
In Hotararea Judecatoreasca s-a mentionat ca s-a admis Varianta 1 din Raportul de expertiza, insa s-a omis sa se scrie in dreptul mamei mele cei 3700 mp asa cum apare in Raportul de expertiza.
Acest lucru a fost descoperit acum, cand mama mea vrea sa faca acte la acest teren intravilan, unde se gasesc si constructii, fratilor mei.
Ca urmare, mama a fost la primarie, unde primarul i-a spus ca trebuie anulat Titlul de proprietate judecat mai sus. astfel, mi-a cerut sa dau o declaratie precum ca sunt de acord cu anularea acestui Titlu de proprietate.
Eu nu am dat aceasta declaratie, iar mama a deschis proces la Judecatorie pentru anularea acestui Titlu de proprietate.Am primit citatie prin care sunt anuntata ca in data de 14 ianuarie 2013, are loc prima infatisare.
Este posibil ca un titlu de proprietate pe care s-a facut pe cale judecatoreasca iesirea din indiviziune sa fie anulat?
Ce ma sfatuiti sa fac pentru ca actiunea lor sa fie respinsa?
Mentionez ca la procesul din 1997 (deci in urma cu 15 ani) s-au luat in calcul toate certificatele de mostenitor, inclusiv cel pe care il detine mama mea de pe urma tatalui meu.
Va rog ajutati-ma cu sfaturile d-voastra!!
Va multumesc anticipat!
Anulare Titlu de proprietate
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 25 guests