Buna ziua,
Urmeaza o mica poveste pentru a va edifica asupra problemei pe care o am. Numele meu este Leonte Mihai Valentin si sunt angajat al Adevarul Holding. Aceasta din urma imi datoreaza (pt inceput) bonurile aferente lunilor iulie, august, septembrie, respectiv salariul pe septembrie. In teorie toti angajatii au aceasta situatie. La inceputul lunii octombrie s-a finalizat tranzactia in urma careia Adevarul Holding a fost preluata de Cristian Burci de la Dinu Patriciu. Directorul general a ramas neschimbat. Pana in jumatatea lunii octombrie, angajatii au primit de la sefii de departament un act aditional (ce continea 3 puncte importante) pentru semnare. Cred ca aproape totii angajatii stiau deja ce presupune noul act aditional. O parte au fost de acord, o parte nu. Eu am refuzat din start sa semnez acel act aditional. Mi s-a cerut totodata sa-mi justific decizia, ceea ce am si facut. Pana la sfarsitul lunii octombrie am primit un nou act aditional. Am cerut la acel moment sefului de departament sa comunice mai departe ca nu voi semna acel act aditional daca nu va fi facuta o modificare si daca nu voi primi informatii mai exacte despre cand si cine va stinge datoria existenta inainte de octombrie. Probabil nu mai tarziu de o saptamana seful de departament mi-a spus ca se va rezolva cu datoria dinainte de octombrie (dar nu stie cand), dar nu are nici o veste legata de modificarea pe care am cerut-o. In acel moment am anuntat seful de departament ca nu semnez acel act aditional si ca daca firma va decide sa ne despartim, atunci asta e si fiecare va merge pe drumul lui. Acest subiect a fost discutat doar cu seful de departament. N-am avut nici o conversatie (pe holurile firmei, la telefon sau pe email) pe aceasta tema cu cei de la resurse umane. N-a existat nici un preaviz sau ceva asemanator. Toata lumea (inclusiv eu) s-a comportat ca si cum aceasta problema legata de acest act aditional n-a existat niciodata. Prin urmare firma a pretins sa-mi fac in continuare treaba, cum de altfel am si facut-o. "Surpriza" a venit in momentul in care am aflat ca salariul pe octombrie nu mi-a fost virat in cont. La aprox 10 zile distanta de momentul in care ar fi trebuit sa-mi primesc salariul am incercat sa gasesc o justificare la resurse umane. Am dat initial mail si am vorbit personal cu o colega din departamentul amintit. Aceasta din urma mi-a recomandat sa discut cu seful departamentului. Am retrimis mail-ul catre aceasta persoana dar fara ecou. In zilele urmatoare am cautat explicatii redirectionand mail-ul initial (si completandu-l totodata si cu cateva articole de lege care demonstreaza ca au gresit luand decizia de a nu ma plati) catre departamentul financiar, departamentul juridic si catre 2 persoane din conducere. Intrucat nimeni n-a dorit sa explice situatia mea, am luat decizia de a face o sesizare la ITM (joia trecuta). Am primit ieri "raspunsul" care m-a cam bagat in ceata. La prima vedere imi recomanda sa ii dau in judecata. Dar eu nu inteleg altceva. Eu m-am dus la ei ca sa rezolve situatia. Atat timp cat am un contract si eu am respectat intelegerea, de ce n-ar face-o si ei? La ce foloseste acest ITM daca nu rezolva lucruri asa de banale. Codul muncii cine il respecta? Oricum, ca sa nu existe vreun semn de intrebare in ce am inteles eu ca-mi recomanda cei de la ITM, o sa merg saptamana viitoare sa discut pe tema raspunsului lor. In cazul in care trebuie sa-i dau in judecata ca sa-mi primesc banii, care e procedura? In raspunsul respectiv spuneau ca litigiile de munca se rezolva in sistem de urgenta. Ce inseamna asta? Altfel spus, imi trebuie avocat sau primesc unul din oficiu sau exista avocati la ITM care se ocupa cu asa ceva? Stiu ca sunt multe intrebari, dar nu inteleg de ce trebuie sa se ajunga la asa ceva cand lucrurile sunt asa simple. Va multumesc anticipat si sper ca raspunsurile ulterioare sa ma ajute.
O zi buna
neplata salariu