CHITANTA DE MINA
CHITANTA DE MINA
Buna ziua . Tatal meu a mostenit 1/3 ideal din casa si teren . A vindut aceasta cota ideala cu act notarial in 2002 .Acum cind s-a cerut PARTAJ JUDICIAR , un alt coproprietar pe o alta cota de 1/3 invoca o chitanta de mina eliberata de catre tatal meu (decedat acum 6 ani) , pe aceiasi cota pe care exista si act notarial . Chitanta ar fi fost eliberata in 1997 (inca nu a vazut-o nimeni) . Daca este reala acea chitanta , poate darima actul notarial ??Cel care a cumparat nu are legatura cu familia . Omul a cumparat de buna credinta , acum s-a pomenit cu chitanta aceasta in fata .
Re: CHITANTA DE MINA
Pai pana nu o vedeti nu exista si daca a avut-o din 1997 a facut notarea la carte funciara?
Nu se poate intabula nimic deoarece nu este cadastrul facut , acesta se face numai dupa iesirea din indiviziune . Cel care acumparat cu act notarial a cumparat in anul 1997 iar eu acum 2 luni am facut un antecontract notarial cu persoana care a cumparat de la tatal meu , pina la iesirea din indiviziune . Si a aparut chitanta asta....care reventica treimea aceasta. Cum o pot ataca daca exista ??
In cazul in care exista mai multe titluri de proprietate instanta va trece la verificarea celor doua titluri, daca ambele sunt inscrise in CF, se va lua titlul mai vechi, per a contrario daca nu sunt inscrise in Cf niciunul dintre titluri se va lua in considerare titlul de proprietate mai vechi
Presupun ca titlul de proprietate este un act notarial si nu acea ''chitanta'' . Asa sa cred ?
Da actul notarial, chitanta avea valoare daca in baza ei faceau o actiune in constatare si li se emitea astfel de catre instanta titlul de proprietate
Am descoperit (uitasem) ca in data cind a fost cumparata treimea in cauza , lotul acesta de 1/3 a fost trecut in Registrul Agricol de cel care a cumparat cu act notarial . Cel care are pretinsa chitanta pai poate revendica ?