CHITANTA DE MINA

Post Reply
vova

CHITANTA DE MINA

Post by vova » 18 Nov 2012, 17:10

Buna ziua . Tatal meu a mostenit 1/3 ideal din casa si teren . A vindut aceasta cota ideala cu act notarial in 2002 .Acum cind s-a cerut PARTAJ JUDICIAR , un alt coproprietar pe o alta cota de 1/3 invoca o chitanta de mina eliberata de catre tatal meu (decedat acum 6 ani) , pe aceiasi cota pe care exista si act notarial . Chitanta ar fi fost eliberata in 1997 (inca nu a vazut-o nimeni) . Daca este reala acea chitanta , poate darima actul notarial ??Cel care a cumparat nu are legatura cu familia . Omul a cumparat de buna credinta , acum s-a pomenit cu chitanta aceasta in fata .

decalex

Re: CHITANTA DE MINA

Post by decalex » 19 Nov 2012, 15:01

Pai pana nu o vedeti nu exista si daca a avut-o din 1997 a facut notarea la carte funciara?

Guest

Post by Guest » 20 Nov 2012, 09:28

Nu se poate intabula nimic deoarece nu este cadastrul facut , acesta se face numai dupa iesirea din indiviziune . Cel care acumparat cu act notarial a cumparat in anul 1997 iar eu acum 2 luni am facut un antecontract notarial cu persoana care a cumparat de la tatal meu , pina la iesirea din indiviziune . Si a aparut chitanta asta....care reventica treimea aceasta. Cum o pot ataca daca exista ??

decalex

Post by decalex » 20 Nov 2012, 10:47

In cazul in care exista mai multe titluri de proprietate instanta va trece la verificarea celor doua titluri, daca ambele sunt inscrise in CF, se va lua titlul mai vechi, per a contrario daca nu sunt inscrise in Cf niciunul dintre titluri se va lua in considerare titlul de proprietate mai vechi

Guest

Post by Guest » 20 Nov 2012, 14:08

Presupun ca titlul de proprietate este un act notarial si nu acea ''chitanta'' . Asa sa cred ?

decalex

Post by decalex » 20 Nov 2012, 14:18

Da actul notarial, chitanta avea valoare daca in baza ei faceau o actiune in constatare si li se emitea astfel de catre instanta titlul de proprietate

Guest

Post by Guest » 21 Nov 2012, 16:53

Am descoperit (uitasem) ca in data cind a fost cumparata treimea in cauza , lotul acesta de 1/3 a fost trecut in Registrul Agricol de cel care a cumparat cu act notarial . Cel care are pretinsa chitanta pai poate revendica ?

decalex

Post by decalex » 29 Nov 2012, 10:10

in principiu nu, dar depinde si de ce aparari formuleaza

Post Reply