Refuz acordare indemnizatie crestere copil !!!

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
Lumy81

Refuz acordare indemnizatie crestere copil !!!

Post by Lumy81 » 24 Nov 2012, 20:36

Ma numesc Luminita, am 31 de ani si locuiesc in Calarasi. Timp de 4 ani am lucrat ca profesor de limba franceza la o scoala din Oltenita. In anul 2011 am ramas insarcinata cu a doua fetita. Din septembrie 2011 pana pe 22 decembrie 2011 am lucrat la aceeasi scoala , la plata cu ora, respectiv 30 ore /luna. Mi s-a spus ca nu beneficiez de concediu platit sau prenatal, dar eu am ramas totusi ca sa pot face venituri catre stat, in vederea obtinerii indemnizatiei ulterioare pt. bebe. Din 31 ianuarie 2012 m-am reangajat la o alta firma sa pot completa cele 12 luni de venituri catre stat si sa beneficiez si de prenatal. Dupa nasterea fetitei, in martie, am depus in luna mai dosarul pt. indemnizatie. Am asteptat timp de 5 luni sa primesc decizia de la Calarasi, dar nu am primit nimic. Am sunat disperata sa vad ce s-a intamplat cu dosarul meu si am aflat ca este o problema cu el. Cele 4 luni septembrie -decembrie 2011, plata cu ora, erau trecute in dosar asa , pe fiecare luna in parte PCO 30/ pe luna, iar celelalte luni erau trecute pe zile. Acesta este motivul respingerii dosarului meu. Va rog sa ma ajutati, nu este drept sa mi se respinga din moment ce am facut venituri catre stat 12 luni conform legii. Mi s-a mai spus ca de unde stiu ei cate zile am muncit eu in luna respectiva, mi se pare o aberatie asa ceva. Nu stiu ce sa ma fac. M-au trimis la scoala, sa-mi dea secretara o rectificativa pe 21 de zile cum ca am lucrat, dar secretara a zis ca nu poate, ca programul ei din PC, la mine, era facut la plata cu ora PCO, nu pe zile, si ca nu face o ilegalitate sa treaca zile in loc de ore. Dar orele mele lucrate nu sunt in zile? Nu inteleg asa ceva, adica refuz sa inteleg asemenea aberatie. Ce pot sa fac, astept raspuns, multumesc mult. O seara buna.

Post Reply