buna seara,
caut de ceva vreme un raspunsa. am fost la evidenta populatiei sa fac BI copilului care a facut 14 ani si nu mi-au acceptat actele pe motiv ca nu am o hotarire judecatoreasaca de incredintare copil recunoscuta de instanta din Ro.am o sentinta definitiva di R Moldova cu care am facut celelalte acte a copilului (certificat de nastere, pasaport, inscriere la scoala ) si de fiecare data am prezentat actul din R moldova ne fiind nici o problema. cind am fost la stare civila sa-mi fac cerificat de divort Ro mi-au scris pe verso ca casatoria a fost desfacuta si ca asta este actul de divort in Ro. am fost la tribunal si mi s-a spus ca trebuie sa fac o cerere de exequator care dureaza vreo 4 luni si sa-mi amgajez un avocat! si nu iteleg pentru ce trebui sa o fac. nu am avut nevoie de acest act pina acum si nici de acum nu cred ca am sa mai am nevoie. va rog sa ma ajutati!
recunoasterea sentintei de divort in Ro pronuntat in R Moldo
Re: recunoasterea sentintei de divort in Ro pronuntat in R M
Prin exequator se recunoaste o hotarare straina in Romania. Trebuie formulata o cerere de recunoastere pe teritoriul Romaniei a Sentintei de divort, asta este procedura, aceasta institutie v-a refuzat recunoasterea hotararii judecatoresti pronuntata in Rep. Moldova, deoarece acest act pronuntat de un alt stat, este considerat ca fiind lipsit de efect fara aceasta formalitate.
Temeiul legal este art. 167 din Legea nr 105/1992 cu privire la reglementarea raporturilor de drept international privat.
Temeiul legal este art. 167 din Legea nr 105/1992 cu privire la reglementarea raporturilor de drept international privat.
Re: recunoasterea sentintei de divort in Ro pronuntat in R M
multumesc frumos pentru raspuns!
dar eu mai am o nedumerire... nu ar fi mai simplu sa am o procura de la tatal copilului in care isi da acordul ca, copilul lui sa obtina BI. din cite stiu daca nu faci Bi la timp te alegi cu o amenda iar acest act nu mi l-a mai cerut nimeni si nici nu cred ca o sa mi-l mai ceara cineva. tin sa mentionez ca acum sint recasatorita si nici la a 2-a castorie nu mi s-a cerut acet act. l-am prezentat pe cel din R MOldova si a fost ok.
dar eu mai am o nedumerire... nu ar fi mai simplu sa am o procura de la tatal copilului in care isi da acordul ca, copilul lui sa obtina BI. din cite stiu daca nu faci Bi la timp te alegi cu o amenda iar acest act nu mi l-a mai cerut nimeni si nici nu cred ca o sa mi-l mai ceara cineva. tin sa mentionez ca acum sint recasatorita si nici la a 2-a castorie nu mi s-a cerut acet act. l-am prezentat pe cel din R MOldova si a fost ok.