cedare custodie

Familiei
Post Reply
Guest

cedare custodie

Post by Guest » 13 Nov 2012, 09:00

vreau sa-mi raspundeti la o intrebare despre cedarea custodiei.Sotul meu a divortat in 23 august 2003,si copilul a fost dat mamei in custodie,dar dupa o luna fosta sotie a plecat in strainatate si a lasat fetita cu el ,de atunci si pana azi am crescut-o impreuna ,doar un an jumate a stat cu ea cand a venit si a luat-o fara ca sotul sa fie de acord dar cum era in custodia ei a facut ce a vrut.dupa acea perioada fetita s-a reintors la noi si acum are 13 ani dar ea vrea iar sa o ia.as dori sa stiu ce sanse avem sa ne dea noua cedarea custodiei pt ca fetita nu vrea sa plece.ce dovezi sau acte ne trebuie sa dovdim ca noi ne-am ocupat de cresterea si educatia ei?multumesc mariuca.astept msj pe facebook daca se poate.mariucabyanca.facebook.com

Leon Carmen

Re: cedare custodie

Post by Leon Carmen » 13 Nov 2012, 13:13

Formulati la instanta de tutela o cerere de reincredintare a minorei. Puteti cere custodia exclusiva si veti arata si motivele pentru care o faceti, Se va face o ancheta sociala la locuinta minorei, iar aceasta va fi ascultata in camera de consiliu de catre judecator. In cel mai rau caz vi se poate stabili custodia comuna cu program de vizitare pentru mama. Puteti cere si restabilirea pensiei de intretinere.

serafim

Re: cedare custodie

Post by serafim » 15 Nov 2012, 23:59

ancheta sociala se face la domiciliul ambilor parinti deci si la mama si la tata daca se cere reancredintarea minorului.

mai nou dupa noul cod civil se face ancheta psiho-sociala care contine si raportul psihologului ( cuprinde relationarea minorului cu fiecare parinte in parte si atasamentul acestuia fata de parinti ) consta intr-o discutie purtata de psiholog cu minorul apoi invita si parintii, din aceasta va trage concluzii in favoarea unui parinte.

Post Reply