Inselaciune facuta de avocat
Inselaciune facuta de avocat
Am si eu urmatoarea problema. Am angajat o avocata din Fagaras pentru a ma reprezenta intr-un dosar penal pentru a contesta rezolutia data de procurorul de caz eu fiind nevoit sa ma deplasez in Italia in acea perioada. Pe perioada cat am fost in Italia am tinut legatura cu aceasta avocata telefonic. Din pacate aceasta aviocata a tot tras de timp si nu a mai depus contestatia la acea rezolutie in termen avand interes sa sa initieze un proces civil pentru care tot timpul ma intreba daca nu doresc sa il initieze. Eu i-am spus ca eu doresc ca sa continue acel proces penal initiat de mine si doar dupa aceea o sa ma gandesc si la o actiune civila. Am ramas intelesi prin telkefon sa inceapa sio actiunea civila in paralel cu cea penala insa tot tergiversand termenul depunerii contestatiei a trecut si a ramas doar actiunea civila. Avocata m-a asigurat ca o sa fie mai bine in civil. I-am spus de pe atunci ca daca pierde si nu castiga are de a face cu mine caci eu i-am cerut expres sa continue actiunea penala. A spus ca sa nu am grija ca o sa castige. Dupa nenumarate tergiversari a procesului, despre care avocata ma informa ca sunt din vina instantei care tot a cerut prezenta partii adverse in momentul cand m-am intors dupa cateva luni din Italia procesul era doar la inceput. Cerand explicatii avocatei aceasta a tot dat vina pe instanta spunand ca ea nu are ce face daca instanta decide ceva. Insa la studierea dosarului am constatat ca toate cererile de amanare sunt cerute de avocata mea fara acceptul meu. cerand explicatii acesteia pentru ce am gasit in dosar aceasta a devenit obraznica si impertinenta. Am facut plangere impotriva acestei avocate la Baroul Brasov inca din luna Iulie precum si la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov. De la Barou nu am primit raspuns nici pana in ziua de azi. De la Parchetul de pe langa Curtea de Apel am primit o rezolutie de NUP din intyeriorul careia am regasit din partea procurorului actiuni vadit partinitoare in favoarea avocatei desi din actele din dosar se vede clar ca cererile de amanari sunt facute de avocata mea iar eu nu i-am dat accept pentru asa ceva. Am contestat rezolutia data de procurorul de caz insa Procurorul General al Parchetului Curtii de Apel a confirmat rezolutioa de NUP demonstrand ca zicala "corb la corb nu-si scoate ochii" este adevarata. Chiar daca observ ca sfatul mai multor persoane care imi spuneau ca ma lupt cu morile de vant in Romania sunt decis sa lupt pana la capat. Insa dorind sa gasesc un avocat sa ma ajute toti la care am apelat au spus ca ei nu doresc sa sustina acuzatii impotriva unui coleg indiferent daca sunt adevarate sau nu. Concluzia este ca acea zicala cu " corb la corb nu-si scoate ochii este adevarata". Sper sa gasesc pe cineva care chiar sa fi imbratisat aceasta profesie de avocat din spirit de a face dreptate si sa ma ajute sa dovedesc in acest proces. Sugerez celor care o sa isi dea cu parerea gen nu ai sanse sau te lupti cu morile de vant sau alte replici de acest gen sa se abtina caci o sa consider ca nu doresc sa ma ajute ci doar se trezesc ca prostii sa comenteze lucruri care nu ma intereseaza. Astept raspuns doar de la cei care chiar doresc sa ajute. Multumesc
Re: Inselaciune facuta de avocat
Exact la ce ma asteptam. Nimeni nu se oboseste sa ajute pe cineva nedreptatit de un coleg de breasla. Uite asa se dovedeste vorbele care circula prin popor ca "CORB LA CORB nu-si scoate OCHII". Acoperirea unui avocat infractor arunca o pata asupra intregii bresle. Sa nu va mirati cei care va pretindeti corecti ca o sa fiti catalogati la fel ca cei care comit ilegalitati atata timp cat le acoperiti ilegalitatile.
Re: Inselaciune facuta de avocat
Poate ca nu-ti convine, insa eu nu vad nimic penal pe aici... nici o infraciune sau contraventie.
Singura chestie e ca nu si-a respectat obilgatiile contractuale si profesionale, insa... nu e usor de dovedit.
Daca se poate dovedii ca ea a pierdut termenul in procesul penal, atunci sunt sanse sa se aleaga cu o abatere disciplinara. In cauza civila... am senzatia nici ca nu se va putea dovedii ca avocata a cerut amanarile fara acord... sau ma insel?
Iar procesul civil.. e incheiat sau nu?
Singura chestie e ca nu si-a respectat obilgatiile contractuale si profesionale, insa... nu e usor de dovedit.
Daca se poate dovedii ca ea a pierdut termenul in procesul penal, atunci sunt sanse sa se aleaga cu o abatere disciplinara. In cauza civila... am senzatia nici ca nu se va putea dovedii ca avocata a cerut amanarile fara acord... sau ma insel?
Iar procesul civil.. e incheiat sau nu?