Amenda RATB
Amenda RATB
Buna ziua, dimineata in jurul ore 8 am urcat in ratb fiind aglomerat am incercat sa validez cardul dar aparatul tot "tipa" si nu vroia sa imi valideze calatoria, dupa vro 4 incercari am renuntat si nu aveam cum sa ma duc la alt aparat fiind foarte aglomerat, ora de varf, inainte de capatul masini cu vro 3-4 statii urca domnii si doamnele controloare, imi cere cardul, inainte sa apuce sa incerce sa vada daca am validat calatoria ii explic ca aparatul nu mi-a mers si nu am reusit sa validez calatoria la care el imi spune ca nu-l intereseaza si sa ii prezint un act de indentidate, i-am spus ca nu am de ce sa ii prezint un act de identitate atata timp cat cardul meu este valabil dar aparatele voastre nu functioneaza, atunci un domn politist in civil imi scoate legitimatia in fara si imi spune sa scot un act de identitate, scot buletinul, il da la controlor si el incepe sa scrie PV, la sfarsit imi cere sa semnez si i-am spus ca refuz sa semnez si refuz sa iau PV, acum ma dus tocmai la capatu masini si automat trebuia sa ma intorc inapoi spre casa 2 statii si m-am urcat in prima masina care a venit si am incercat sa vad daca merge sa validez cardul, ce credeti "a mers din prima" acuma eu sunt la prima patanie de acest gen din ce am auzit v-a veni PV acasa si bineinteles voi merge la primarie sa depun contestatie pentru ca nu m-i se pare corect sa primesc amenda ca nu functionaza aparatele lor. Ce sanse am de castig in judecata? Acum unul din parinti mei este politist, 23 ani m-am ferit ca sa ii aparat numele pe vro hartie si m-as simti jignit si rusinat fata de el pentru ca i-am tarat numele pe aceste nedreptatii ( spun eu ), in caz ca as castiga contestatia as putea sa ii dau in judecata apoi pentru ca m-au tarat prin tot acest proces??? Nu stiu daca am fost destul de explicit dar daca ma poate ajuta cineva cu raspunsuri sau mai are intrebari le-as raspunde cu placere. Va Multumesc !
Re: Amenda RATB
Inteleg ca sunteti revoltat dar credeti-ma ca nu merita sa faceti contestatie in instanta pentru atat. Puteti achita amenda in 24 de ore, la centrele RATB, va costa 50 lei si ati terminat povestea. Daca doriti sa faceti plangere impotriva p-v, o puteti face la judecatorie, in 15 zile, si puteti invoca faptul ca nu aveti nici o culpa pentru nevalidarea cartelei RATB. Solicitati prin intermediul instantei desfasuratorul acelui aparat de validare. Din acesta va reiesi intentia dvs. de a valida cartela, respectiv faptul ca acea cartela a interactionat cu aparatul. Pastrati si cartela ca dovada. Pe viitor incercati sa validati la alt aparat in cazul in care nu functioneaza cel pe care l-ati accesat.