litigiu contract de inchiriere
litigiu contract de inchiriere
buna seara.as dori sa-mi dati un sfat in legatura cu rezilierea unui contract de inchiriere.in martie 2012,am inchiriat un salon de infrumusetare pe o perioada de 3 ani.problema este ca dupa ce am bagat 12000 euro,in aparatura,si materiale,salonul nu-si scoate nici macar cheltuielile lunare,eu venind luna de luna cu bani de acasa.am vb cu persoana de la care am inchiriat acest salon,si am rugat-o sa-mi scada din chirie macar pe perioada iernii.nu este de acord,bagandu-mi contractul in fata.mentionez ca acest contract are o clauza care spune,ca in cazul in care una dintre parti denunta unilateral contractul inainte de data incetarii contractului,partea care denunta se obliga sa achite partii pagubite o suma egala cu 40% din plata lunara a contractului pentru fiecare luna ramasa pana la expirarea contractului.contractul a fost facut intre firme,si ma gandeam ca in cazul in care firma mea ar intra in faliment,sa existe o posibilitate a incetarii contractului.va multumesc.o seara buna!
Re: litigiu contract de inchiriere
Potrivit principiului fortei obligatorii a contractului, locatorul are un drept de creanta asupra societatii in cazul denuntului unilateral. Daca e destul de informat, locatorul ar putea formula o cerere de inscriere la masa credala, dupa ce societatea dvs. ar intra in insolventa, pentru recuperarea creantei, respectiv diferenta ramasa neachitata provenita din acea clauza contractuala. In caz de faliment, legea prevede foarte clar ca se recurge la lichidarea bunurilor mobile/imobile, caz in care acestea vor fi scoase la vânzare, conform Legii nr.85/2006 iar creditorii soc. se vor indestula din valorificarea acestora.
Re: litigiu contract de inchiriere
va multumesc pt raspuns.vroiam sa mai intreb un lucru.si daca nu exista bunuri mobile si imobile pe firma,se poate recupera din bunurile care sunt pe persoana fizica?sau n-are legatura una cu alta?