clauza exclusivitate

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
alina pavel

clauza exclusivitate

Post by alina pavel » 29 Oct 2012, 13:40

Buna ziua ,
sper sa ma ajute cineva , am o mare nelamurire, am un spatiu inchiriat intr-un mall si vreau sa fac si asigurari rca, si am fost la manager sa il anunt ca vreau sa imi renoiesc conventia asupra spatiului inchiriat si sa informez ca vreau s afac si aceste asigurari .In mall mai exista cineva care face asigurari tot in spatiul comun (hol) si imi spune acesta are EXCLUSIVITATE S si mie nu imi da voie sa fac si asigururari ..Se poate asa ceva???

Leon Carmen

Re: clauza exclusivitate

Post by Leon Carmen » 29 Oct 2012, 20:37

Da, se poate, în virtutea principiului forţei obligatorii a contractului de inchiriere incheiat intre cele doua parti. Includerea, în contractul de închiriere a spaţiului comercial, a unei clauze de exclusivitate comerciala prin care locatorul şi-a asumat obligaţia de a asigura locatarului exclusivitatea în ce priveşte comercializarea/efectuarea unor servicii, în cadrul spaţiului afectat închirierii, dă dreptul acestuia din urmă de a pretinde proprietarului spaţiului să respecte această clauză şi să nu încheie contract de închiriere cu alte societăţi comerciale. Probabil celalalt comerciant plateste si o suma de bani in plus pentru asigurarea acestei exclusivitati.

Post Reply