Reprezentare in instanta persoana juridica

Discutii privind procedura civila
Post Reply
MihaiD

Reprezentare in instanta persoana juridica

Post by MihaiD » 24 Jul 2012, 10:15

Buna ziua,

Tatal meu este unic asociat si administrator la o societate comerciala cu raspundere limitata, societate ce a fost chemata in judecata intr-o actiune avand ca obiect pretentii (instanta competenta fiind judecatoria).
Intrucat sunt student la Drept, tatal meu m-a rugat sa redactez intampinarea si, eventual, sa ma prezint in instanta, nedorind sa apeleze la vreun avocat.

Stiu ca, potrivit art. 68 alin. (6) C.proc.civ., "asistarea de catre avocat nu este ceruta la judecatorii cand partea este reprezentata prin sot sau ruda pana la al patrulea grad inclusiv" -- aceste dispozitii ar fi clare in situatia in care tata, ca persoana fizica, ar avea calitatea procesuala de parat, insa in speta paratul este persoana juridica.

Prin urmare: care ar fi procedura ce trebuie urmata pentru a putea redacta si depune intampinarea in numele paratului persoana juridica (ma gandesc ca ar trebui sa fiu mandatat in acest sens de societatea comerciala?) si, eventual, daca ma pot prezenta in instanta sa depun concluzii fara a fi nevoie de prezenta unui avocat?

Va multumesc!

serafim

Re: Reprezentare in instanta persoana juridica

Post by serafim » 25 Oct 2012, 21:01

parerea mea !!!
redacteaza inatmpinarea si se prezinta tatal tau in calitate de administrator ( sa faca o delegatie in acest sens semnata si stampilata ce o va depune )
te vei duce si tu si stand in sala eventual iti vei da seama ce mai urmeaza sa faci.

concluziile finale le depui in scris, doar licentiatii in drept au voie sa puna concluzii verbale in fata instantei in cauze proprii si normal consilierii juridici pt. angajatorii lor iar avocatii pentru persoanele asistate si/sau reprezentate.

Post Reply