uniune consensuala si partaj
uniune consensuala si partaj
As dori sa ma ajutati cu o informatie. Traiesc in uniune consensuala, concubinaj de mai bine de 10 ani cu partenerul meu si avem impreuna un copil de 10 ani. Suntem coproprietari (cu contract), eu, partenerul, fratele meu si sotia lui ai unui apartament. As dori sa ma despart de el (din varii motive), dar nu stiu cum sa procedez, si care sunt posibilitatile de partaj al imobilului. Ca mama, simt ca nu mai putem trai impreuna, mai ales pentru ca nu face bine copilului. Ce spune legea in asemenea conditii, cui ii revine dreptul de a ramine in locuinta daca unul dintre parteneri nu doreste sa traiasca in continuare cu celalalt.
Re: uniune consensuala si partaj
Inteleg ca aveti un contract pe cote-parti ideale. Va trebui sa faceti un partaj (iesire din indiviziune). Acesta se poate realiza printr-un act notarial, daca exista buna invoiala intre parti (coproprietarii au cazut la intelegere in privinta modului in care vor partaja bunurile comune); In principiul cel/cei care va/vor ramane in apartament va/vor plati o sulta celor/celui care renunta la partea sa/lor. Daca nu vor cadea de acord se vor adresa instantei pentru partaj.