protectia chiriasilor

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Guest

protectia chiriasilor

Post by Guest » 11 Oct 2012, 18:38

buna seara! am si eu nevoie sa imi recomandati un avocat care sa ma ajute cu o problema legata de casa in care stau ca si chirias, casa care in dec anul trecut a fost castigata de catre cineva care a cumparat drepturile litigioase de la mostenitorul testamentar al proprietarului.

decalex

Re: protectia chiriasilor

Post by decalex » 15 Oct 2012, 09:59

Si care este problema de fapt? V-a somat sa parasiti imobilul?

Guest

Post by Guest » 15 Oct 2012, 20:49

problema mea este ca noul proprietar nu doreste sa incheie contractul de inchiriere. El ne-a anuntat telefonic ca ne va soma sa plecam din imobil, ca nu va incheia contractul de inchiriere si ca ne va pune la dispozitie cu chirie o alta locuinta, pe care noi suntem obligati sa o acceptam. Intrebarea mea este daca noul proprietar este obligat sa incheie contractul de inchiriere in baza ordonantei 40 privind protectia chiriasilor?

angel

Post by angel » 17 Oct 2012, 14:53

v-a notificat prin executorul judecatoresc?
trebuia sa va cheme in vederea stabilirii situatiei dvs locative.
deasemenea potrivit legii, si dvs in calitate de chirias aveti obligatia de a-l incunostiinta pe proprietar de la data la care ati fost informati cine este acesta, intr-un termen de 30 de zile(parca, citez din memorie) ca sunteti interesati sa inchieati un contract de inchiriere pe 5 ani.

jurisprudenta este controversata in aceasta materie.

oricum este obligat sa incheie cu dvs un contract de inchiriere sau sa va pun la dispozitie o locuinta corespunzatoare.
atentie, insa la contractul de inchiriere intr-o alta locatie, de regula asa sunt pacaliti chiriasii. proprietarul plateste chiria cateva luni, desi contractul de inchiriere este inchieat pe o perioada de 5 ani, dupa care n-o mai plateste.....si va treziti evacuati pt neplata chiriei in acest nou imobli de catre acest proprietar.

angajati-va totusi un avocat specializat in materia aceasta, care sa va concilieze si eventual reprezinte la negocieri, repsectiv la procedura necontencioasa.

Guest

Post by Guest » 22 Oct 2012, 19:18

multumesc pt raspuns

Post Reply