protectia chiriasilor
protectia chiriasilor
buna seara! am si eu nevoie sa imi recomandati un avocat care sa ma ajute cu o problema legata de casa in care stau ca si chirias, casa care in dec anul trecut a fost castigata de catre cineva care a cumparat drepturile litigioase de la mostenitorul testamentar al proprietarului.
Re: protectia chiriasilor
Si care este problema de fapt? V-a somat sa parasiti imobilul?
problema mea este ca noul proprietar nu doreste sa incheie contractul de inchiriere. El ne-a anuntat telefonic ca ne va soma sa plecam din imobil, ca nu va incheia contractul de inchiriere si ca ne va pune la dispozitie cu chirie o alta locuinta, pe care noi suntem obligati sa o acceptam. Intrebarea mea este daca noul proprietar este obligat sa incheie contractul de inchiriere in baza ordonantei 40 privind protectia chiriasilor?
v-a notificat prin executorul judecatoresc?
trebuia sa va cheme in vederea stabilirii situatiei dvs locative.
deasemenea potrivit legii, si dvs in calitate de chirias aveti obligatia de a-l incunostiinta pe proprietar de la data la care ati fost informati cine este acesta, intr-un termen de 30 de zile(parca, citez din memorie) ca sunteti interesati sa inchieati un contract de inchiriere pe 5 ani.
jurisprudenta este controversata in aceasta materie.
oricum este obligat sa incheie cu dvs un contract de inchiriere sau sa va pun la dispozitie o locuinta corespunzatoare.
atentie, insa la contractul de inchiriere intr-o alta locatie, de regula asa sunt pacaliti chiriasii. proprietarul plateste chiria cateva luni, desi contractul de inchiriere este inchieat pe o perioada de 5 ani, dupa care n-o mai plateste.....si va treziti evacuati pt neplata chiriei in acest nou imobli de catre acest proprietar.
angajati-va totusi un avocat specializat in materia aceasta, care sa va concilieze si eventual reprezinte la negocieri, repsectiv la procedura necontencioasa.
trebuia sa va cheme in vederea stabilirii situatiei dvs locative.
deasemenea potrivit legii, si dvs in calitate de chirias aveti obligatia de a-l incunostiinta pe proprietar de la data la care ati fost informati cine este acesta, intr-un termen de 30 de zile(parca, citez din memorie) ca sunteti interesati sa inchieati un contract de inchiriere pe 5 ani.
jurisprudenta este controversata in aceasta materie.
oricum este obligat sa incheie cu dvs un contract de inchiriere sau sa va pun la dispozitie o locuinta corespunzatoare.
atentie, insa la contractul de inchiriere intr-o alta locatie, de regula asa sunt pacaliti chiriasii. proprietarul plateste chiria cateva luni, desi contractul de inchiriere este inchieat pe o perioada de 5 ani, dupa care n-o mai plateste.....si va treziti evacuati pt neplata chiriei in acest nou imobli de catre acest proprietar.
angajati-va totusi un avocat specializat in materia aceasta, care sa va concilieze si eventual reprezinte la negocieri, repsectiv la procedura necontencioasa.