luarea dreptului de folosinta asupra boxei in mod abuziv

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
gabrelia

luarea dreptului de folosinta asupra boxei in mod abuziv

Post by gabrelia » 21 Oct 2012, 22:45

Am o problema de principiu, pe care nu stiu cum s-o abordez, pentru ca nu cunosc legislatia in vigoare.

Am locuit la bloc, unde am primit "mostenire" la cumpararea apartamentului boxa de la etaj, pentru care am platit chirie lunar, cat timp am fost proprietari. Acum 3 ani, am vandut apartamentul unor rude, care l-au inchiriat, chiriasii continuand sa plateasca taxa pentru boxa in fiecare luna.

Boxa noastra era f des sparta, nu cunoastem faptasii, cateodata suspectandu-i chiar pe unii vecini de practici neortodoxe, deoarece boxa noastra era des subiectul lor preferat de discutie, unul dintre ei vrand chiar sa i-o "vand" inainte de mutare. Acum ceva vreme, Comitetul blocului (sau Adunarea Generala) a hotarat, fara sa-i ceara acordul proprietarului (in fapt, sotului meu, care este mandatat de rudele noastre sa-i reprezinte), sa dea altcuiva boxa, pe motiv ca nu era folosita si era tot timpul sparta. Mai mult, s-a sugerat ca in boxa nu se afla nimic la acel moment, desi noi am mai fost pe acolo si stim ca nu era asa, dar probabil ca s-au gasit unii "binevoitori" din bloc care s-o goleasca, pentru a fi ocupata de catre ei.

Ceea ce s-a intamplat, mie mi se pare un abuz din partea Asociatiei, prin reprezentantii ei (Comitet sau Adunare Generala), si as dori sa stiu daca am castig de cauza si cum trebuie procedat, pentru a recupera boxa.
Mentionez ca am vorbit cu Administratorul, care ne-a relatat cele de mai sus. In plus, ni s-a spus ca fiind proprietate comuna, toti proprietarii au drept de folosinta asupra boxelor. OK, dar asta ar presupune sa facem prin rotatie, sau cum? Nu am avut un contract cu Asociatia, nu am avut niciodata restante la plata intretinerii, nu vad de ce ni s-ar fi luat in mod abuziv dreptul de folosinta asupra boxei.

Astept raspunsurile dvs., care sper sa ma lamureasca daca ceea ce s-a intamplat are vreun suport legal, sau nu.

Va multumesc.

Post Reply