Citire fisa medicala...

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
Dragos

Citire fisa medicala...

Post by Dragos » 06 Oct 2012, 07:25

Buna dimineata.

Am cerut o data fisa mea medicala, de la medicul de familie, iar asistenta, si doctorita au refuzat sa mi o dea pentru a o citii. Asistenta spunea, "Fisa nu se da. Ala este secretul nostru!"

Eram.. Wtf !? Ce secret.....? Legat de sanatatea mea ? :-D
Am intrebat:
"Pai si daca vreau sa ma mut la un alt medic de familie, nu imi dati fisa sa o depun acolo?"
"Nu. O trimitem noi prin posta !"

Este fisa mea, si detine date legate de sanatatea mea.
Dupa parerea mea, cred ca ar trebui sa am de a o citii oricand am eu chef.

Am fost acolo cand a fost completata.
Este a mea. Nu inteleg de ce nu as avea voie sa o citesc, sau eventual, daca nu vor sa mi o dea, sa imi faca o copie.

Nu imi aduc aminte tot ce am avut, dea lungul timpului, de cand am fost mic, si sunt curios sa vad ce scrie in fisa mea personala.

Au dreptate sa nu mi o dea ?
Daca nu au dreptate si am dreptul de a o vedea, iar ele nu mi o dau. Ce as putea sa fac? Cui trebuie sa ma adresez?

PS: Sunt din Turnu Severin si am 20 de ani.
Multumesc.

johei

Re: Citire fisa medicala...

Post by johei » 07 Oct 2012, 11:25

Strict teoretic fisa este proprietatea doctorului sau a cabinetului medical.
Informatiile de pe fisa sunt referitoare la Dvs insa asta nu va face proprietarul fisei.
Presupun ca exista un drept de a obtine o copie dupa fisa, insa e greu de gasit baza lui legala, fiind vorba de ceva foarte atipic. Vedeti la camera mediclior...

Dragos

Re: Citire fisa medicala...

Post by Dragos » 07 Oct 2012, 12:12

O matusa s a transferat de la aceasta doctorita, impreuna cu fiica, si cu nepotul ei.
Mi a zis ca fisele medicale i au fost date, si ea le a depus personal la biroul noului medic de familie.

Am citit aceasta informatie, de pe site ul lor, si din cate am inteles, am tot dreptul sa imi vad fisa mea personala.
http://www.cmr.ro/pot-fi-eliberate-copi ... -medicale/

Post Reply