Anulare donatie
Anulare donatie
Am primit prin act de donatie o casa in 2009 de la bunici. Bunica mea a murit in 2011 iar bunicul meu vrea sa ceara anularea actului, singura clauza din contract fiind de habitatie viagera. Intrebarea mae este: se poate anula actul atata timp cat eu nu l-am dat afara din casa? va rog sa ma ajutati.
Re: Anulare donatie
Un mod specific de desfiintare a contractelor de donatie este revocarea. Aceasta intervine insa numai pentru cazuri limitativ prevazute de lege, respectiv:
donatarul nu-si indeplineste obligatiile asumate;
ingratitudinea donatarului (daca donatarul a atentat la viata donatorului, a unei persoane apropiate lui sau, stiind ca altii intentioneaza sa atenteze, nu l-a instiintat, daca refuza donatorului ajuns in nevoie acordarea de alimente);
predecesul donatarului(in cazul in care donatarul moare inaintea donatorului);
nasterea unui copil posterior donatiei (donatia se revoca in cazul in care donatorul nu avea nici un copil in momentul incheierii contractului si posterior i se naste un copil din casatorie sau din afara casatoriei);
donatia intre soti (orice donatie facuta intre soti in timpul casatoriei este revocabila)
donatarul nu-si indeplineste obligatiile asumate;
ingratitudinea donatarului (daca donatarul a atentat la viata donatorului, a unei persoane apropiate lui sau, stiind ca altii intentioneaza sa atenteze, nu l-a instiintat, daca refuza donatorului ajuns in nevoie acordarea de alimente);
predecesul donatarului(in cazul in care donatarul moare inaintea donatorului);
nasterea unui copil posterior donatiei (donatia se revoca in cazul in care donatorul nu avea nici un copil in momentul incheierii contractului si posterior i se naste un copil din casatorie sau din afara casatoriei);
donatia intre soti (orice donatie facuta intre soti in timpul casatoriei este revocabila)