Reclamant/refuz declaratii?

Discutii privind procedura penala
Post Reply
Orion

Reclamant/refuz declaratii?

Post by Orion » 02 Aug 2012, 18:51

Cu respect,
Am si eu o speta destul de incalcita, si nu stiu in secunda asta de unde s`o apuc, si sper la un sfat:
A.c. am avut un accident auto, in care cineva a intrat in mine, m`a scos de pe sosea iar masina a luat foc, arzand in totalitate. Inauntrul masinii se mai aflau cateva bunuri care apartineau firmei la care lucrez ce au ars. Cel care m`a lovit, a parasit locul accidentului, iar dat fiind ca era foarte dimineata (4:30) nici nu am apucat sa`l vad. Ulterior, cand au sosit politistii nu au mai gasit decat mici fragmente din bunurile respective, avand suspiciunea ca am inscenat fapta.
Ancheta pe care au derulat`o a inceput prin a mi se verifica listing`ul de la telefon, a mi se asculta telefoanele, a face presiuni asupra diferitilor prieteni care n`au nicio legatura cu speta, au mintit spunand oamenilor ca am facut declaratii, au citat oameni din firma carora le`au spus ca am afaceri cu droguri si ca au facut expertiza la masina si ca a reiesit din asta ca focul ar fi venit din exterior. Stiu din surse sigure ca expertiza nu s`a facut (epava sigilata se afla la un service a unei cunostiinte de`a mea), afaceri cu droguri n`am facut/n`am consumat, si nici n`am inscenat nimic. Mai mult, am indicii ca si firma a cazut la o intelegere cu politia, furnizand dovezi "incriminatorii", care pot, intr`adevar sa`mi produca neplaceri.
Deocamdata calitatea mea este de reclamant, insa, sunt destul de sigur de intentiile dumnealor. Am fost sfatuit sa astept pana se va da solutia de incepere a urmaririi penale pe numele meu, ca apoi sa vedem ce se afla la dosar. Astfel putand sa vedem ce este acolo sa pregatim o aparare.
Dat fiind intentia clara de a ma acuza, eu fiind chemat pentru noi declaratii la politie, si nestiind ce se afla in dosar, as putea sa nu declar nimic, sa astept o solutie de la ei si sa vad dosarul; ca abia pe urma sa vedem ce cale ar fi de urmat?
Sau, care este sfatul dumneavoastra, in acest caz?
Multumesc anticipat!

gavril

Re: Reclamant/refuz declaratii?

Post by gavril » 16 Aug 2012, 22:26

sfatul vine in raport cu realitatea.
ai incendiat sau nu masina?
daca nu ... atunci da declaratii.
daca da ... atunci recunoaste tot.

Post Reply