refuz de aplicare art.320 indice 1

Discutii privind procedura penala
Post Reply
paula3766

refuz de aplicare art.320 indice 1

Post by paula3766 » 03 Aug 2012, 08:30

Buna ziua
Daca la procesul de fond judecatorul refuza aplicarea art.320 ind.1 pe motiv ca din dosar nu reiese clar ca s-a comis fapta ce le-a fost atribuita inculpatilor si ca declaratile martorilor sunt contradictorii cu ale inculpatilor, culmea , declaratile martorilor ii disculpa iar inculpatii se inculpa, stim cu totii cred cum sunt pusi invinuitii sa dea declaratii dar asta este putin important in cazul de fata, trebuie sa si poti dovedi si ca dovezile anchetei sunt eronate. Pe scurt judecatorul decide sa inceapa ancheta judecatoreasca si sa ii judece intr-un proces de drept comun la incheierea anchetei judecatoresti. Intrebarea mea este, vor mai beneficia de reducere a pedepsei? Nu au antecedente penale s-au facut anchete sociale din care reise ca nu sunt elemente ale societatii ce nu mai pot fi recuperate .
Banuiala noastra este ca vor fi condamnati, unul pentru furt calificat iar cel de-al doilea pentru tainuire sau in cel mai rau caz , complicitate.
Multumesc tuturor celor ce sunt dispusi sa ma lamureasca.

Leon Carmen

Re: refuz de aplicare art.320 indice 1

Post by Leon Carmen » 03 Aug 2012, 10:04

Instanta poate respinge cererea de aplicare a art. 320 ind. 1 Cpp, atunci când constată că probele administrate în cursul urmăririi penale nu sunt suficiente pentru a stabili că fapta există, constituie infracţiune şi a fost săvârşită de inculpat. In acest caz inculpatii nu mai beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de acest articol, ci doar de circumstante atenuante.

paula3766

Post by paula3766 » 03 Aug 2012, 11:19

Multumesc pentru lamurire doamna avocat Leon Carmen, nici nu stiu daca ar trebui sa ma bucure daca s-a respins art.320 si se doreste aflarea adevarului deoarece exista riscul de a executa pedeapsa legala in intregime.
Va multumesc inca o data

gavril

Post by gavril » 16 Aug 2012, 22:23

la mai mare!

Post Reply