Apel la bunavointa si intelepciune

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
Vasile Grigoras

Apel la bunavointa si intelepciune

Post by Vasile Grigoras » 16 Aug 2012, 15:48

Am aflat de dumneavoastra si indraznesc sa va scriu pe scurt cu incredere si speranta, despre un caz deosebit de grav prin care se poate ajunge si la crima si cu toate acestea, desi am depus 2 petitii la parchet in anul 2011 prin care am cerut anchetarea si trimiterea in judecata a doua personae de rea crdinta, care au savarsit infractiuni foarte grave, nimic nu sa intamplat. Dupa doua luni de la depunerea celor doua petitii, sa inceput ancheta, insa un procuror probabil in cardasie cu faptuitorii, au incercat sa musamalizeze si sa incurajeze faptele antisociale, sa oprit brusc ancheta desi politistul care incepuse ancheta era hotarat sa mai audieze niste martori in cunstinta de cauza si apoi sa itocmeaca dosar penal pentru trimiterea in judecata a celor doi vinovati. Din intamplare politistul anchetator in acea perioada a plecat in concediu, respectiv in luna august 2011, insa acesta inainte de a pleca in concediu, mia spus ca la revenirea sa din concediu va audia martorii nominalizati de victima si ii va trimite in judecata pe cei doi inculpati. Pana cand a plecat in concediu a facut cateva verificari la fata locului si a audiat doar un martor caruia ia luat declaratie, iar mie eu si victima, am dat declaratii in fata politistului respective si am semnat cerere de trimitere in judecata a celor doi, ramanand sa continuie ancheta cand politistul se intoarce din concediu de odihna. Acest lucru se intampla la sfarsitul lunii iulie 2011, la doua luni de la data depunerii celor doua petitii si am asteptat ca dupa revenirea sa din concediu cum a precizat politistul ca la sfarsitul lunii august 2011 sa continue ancheta si va finaliza dosarul dupa audierea si altor martoriii si ii va trimite in judecata pe cei doi.

Toate bune pana aici, insa nimic nu sa mai intamplat, politistul respective nu a mai aparut asa cum a precizat inainte de plecarea sa in concediu. Cu stupoare am aflat dupa un an de zile, respectiv anul acesta ca ancheta a fost blocata in timp ce politistul anchetator se afla in concede. Dupa parerea mea si din ceea ce am aflat din surse neoficiale ancheta a fost blocata de un procuror sau de altcineva din politie, care au musamalizat cazutl. In data de 24.07.2012 am primit un raspuns surprinzator de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati, din care am aflat cu stupoare cum ca in data de 22. 08. 2011 as fi primit comunicare privind REZOLUTIA data in dos. Nr. 1958/P/2011 de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Braila, in urma sesizarilor facute de subsemnatul prin PETITIILE din data de 10.05.2011 si 06. 07. 2011, insa nu am primit nici o REZOLUTIE si nici nu am primit comunicare din care sa aflu despre existenta acesteii Rezolutii pana la data cand va scriu acest mesaj. In data de 13. iulie 2012. am depus o sesizare si in 24.07.2012 am depus o noua petitie, prin care am sesizat faptul ca nu am primit raspuns de solutionarea petitiilor din 2011. Acum dupa un an de zile, dupa ce am revenit cu aceste sesizari la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati, am aflat cu stupoare pentru prima data din raspunsul acestui parchet cum ca sa-r fi dat NUP impotriva celor doi vinovati inca din august 2011 si ca mi sa comunicat REZOLUTIA prin care sa dispus neanceperea urmaririi penale impotriva celor doi invinuiti. Desi se sustine aceste aberatii, nu am primit nici o REZOLUTIE in august 2011 si nici pana in prezent nu am vazut o asemenea REZOLUTIE, nu am primit si nu stiam nimic de aceasta solutie data in mod abuziv. Cazul sa musamanizat si nu ma instiintat nimeni la timpul potrivit ca sa nu fac plangere in termen de 20 zile la procurorul sef.

Exista probe relevante despre acest caz, urmele se pot vedea si acum, avem martori care cunosc realitatea, dar institutiile statului nu fac nimic pentru aflarea adevarului si tragerea la raspundere a celor vinovati, acum dupa un an de zile, se spune ca sa dat o REZOLUTIE, de care nu am stiut nimic, doar am aflat ca ar fi existat, nu am vazut un aemenea document pe care il consider in afara legii. Sunt mintit pe fata chiar de procurori care au musamalizat infractiuni deosebit de grave. Am cerut reanceperea anchetei, am revenit si am precizat ca nu stiu nimic de solutiile data la petitiile din 2011, dar toata lumea tace, iar inculpatii se lauda peste tot ca au rezolvat, au ascuns faradelegile savarsite, prin relatii si scenario false. Apelez la bunavointa dumneavoastra cu rugamintea sa ma ajutati in acest sens, macar sa ma sfatuiti ce sa fac sau daca aveti bunavointa sa ma sustineti juridic sa dau in vileag aceste abuzuri alarmante care acopera si incurajeaza fapte antisociale intolerabile. Luna aceasta spre exemplu, vitima a depus o PETITIE pe langa cele depuse de mine insa nici acum nu a primit confirmarea de primire si numar de inregistrare, cat despre solutionare nu cred ca cineva din parchet ii pasa desi faptele sunt extreme de grave. Va pot prezenta toate petitiile depuse, comunicarile cu numerele de inregistrare si raspunsurile parchetului. Nu vrau altceva decat sa se efectuieze ancheta la fata locului si audierea mai multor martori pentru aflarea adevarului si pedepsirea vinovatilor. Va rog din tot sufletul, ajutati-ma sa depasesc aceste dificultati, va rog ajutati-ma sa previn eventuale crime care sunt puse la cale de cei doi care au si amenintat cu moartea in mod repetat si ca ne omoara intro noapte si apoi da foc la casa si totul din cauza unor excrocherii, inselaciune cu premeditare din dorinta celor doi de acapararea de averi si foloase necuvenite, axestia sunt in stare sa calce si pe cadavre daca are de acaparat ceva. Cele doua persoane care sunt favorizate de cei care trebuie sa faca dreptate, sunt de rea crdinta, mint cu nerusinare si cauta mereu sa regizeze scenarii false pentru asi ascunde infractiunile savarsite si nu stiu cine ii sustin, dar trebuie neaparat anchetati si trimisi in fata instantei de judecata in regim de urgenta. Va multumesc anticipat pentru sustinere si intelepciune. Doamne ajuta!
Cu respect si deosebita consideratie,
Vasile Grigoras

gavril

Re: Apel la bunavointa si intelepciune

Post by gavril » 16 Aug 2012, 21:57

cere comunicarea rezolutiei de NUP la o adresa precizata de tine si formuleaza plangere la prim-procuror impotriva acesteia.

si mai lasa scenariile cu procurorii ce au musamalizat faptele penale. e totul in mintea ta.

intr/un dosar conteaza doar situati cea faptica reiese din probe si atat. nu ce crezi tu ca e adevarat.
daca nu se probeaza o fapta nu inseamna ca procurorul e corupt.

Post Reply