furt sau talharie?
furt sau talharie?
daca o persoana inmaneaza alteia un bun,respectiv un telefon iar aceasta fuge cu acel bun.se considera furt sau talharie?
Re: furt sau talharie?
Depinde de împrejurările în care îl înmânează. Dacă n-ai violentă sau amenintare ori prin punerea victimei în stare de inconstienta sau neputinta de a se apara, n-ai tâlhărie.
Daca i l-a dat de buna voie iar celalalt a fugit cu el nu este talharie, ci furt.
In schimb, daca i l-a smuls din mana, in acest caz ne confruntam cu un caz de talharie, unde pedeapsa este mult mai aspra decat la furt.
Talharia reprezinta funrtul prin violenta.
Cu respect,
In schimb, daca i l-a smuls din mana, in acest caz ne confruntam cu un caz de talharie, unde pedeapsa este mult mai aspra decat la furt.
Talharia reprezinta funrtul prin violenta.
Cu respect,
talharie
Eu am fost victima unei talharii.Autorul mi-a tras poseta din mana dupa care m-a impins si am cazut.Am dat declaratii la politie unde am specificat ca sunt camere de filmat in zona,le-am dat si codul IMEI al iphone-ului,am si certificat medico-legal.Politistii mi-au spus acum ca au trimis dosarul la parchet,dar sa nu ma astept ca acesta sa ajunga repede la ei pentru ca ar putea dura si o luna de zile.Este adevarat?Ce trebuie sa fac in cazul asta?
nu aveti ce face decat sa asteptati.
termenul de o luna este un termen rezonabil.
sunt situatii in care dureaza cu mult mai mult.
infaptuirea justitiei nu se face de pe o zi pe alta.
termenul de o luna este un termen rezonabil.
sunt situatii in care dureaza cu mult mai mult.
infaptuirea justitiei nu se face de pe o zi pe alta.
Ati sarit prea repede cu furtul. Trebuie circumstantiate imprejurarile cum i-a dat telefonul. Daca i l-a dat de buna voie si fara violenta nu e nici macar furt. E abuz de incredere.
Corecta opinia cu abuzul de incredere. Daca s-a renuntat la posesie prin inmanarea bunului, nu mai e furt ci abuz de incredere! Daca bunul a fost inmanat fara a se renunta la posesie (sa se uite la el, etc) atunci e furt.
Talharia e practic exclusa.
adevarat. depinde de circumstante. de titlul cu care i-a fost remis telefonul. nice to see you again, Johei! :)johei wrote:Corecta opinia cu abuzul de incredere. Daca s-a renuntat la posesie prin inmanarea bunului, nu mai e furt ci abuz de incredere! Daca bunul a fost inmanat fara a se renunta la posesie (sa se uite la el, etc) atunci e furt.
Hei amitza.... ce mai faci? Intre timp ai terminat cu scolile.. presupun!
:-)
:-)
nu/mi imaginez, in momentul asta, o ipoteza veridica in care cineva sa inmaneze un bun si celalalt sa o rupa la fuga cu bunul si sa existe abuz de incredere. (sau poate daca l/a apucat pe hot o necesitate fiziologica
).
eventual, putem sa ne imaginam o inselaciune.

eventual, putem sa ne imaginam o inselaciune.
Ei.. probabil ca eu am o imaginatie mai bogata, pentru ca eu imi pot imagina si asta. Mai ales ca din intrebarea initiala nu reies imprejurarile deloc concrete...
"daca o persoana inmaneaza alteia un bun,respectiv un telefon iar aceasta fuge cu acel bun.se considera furt sau talharie?"
E adevarat ca ipoteza in care din momentul inmanarii si pana in momentul fugii nu s-ar fi consumat decat cateva secunde e prima ipoteza la care se gandeste mai tot muritorul obisnuit, insa... nu reiese de acolo deloc ca n-ar putea fi altfel...
"daca o persoana inmaneaza alteia un bun,respectiv un telefon iar aceasta fuge cu acel bun.se considera furt sau talharie?"
E adevarat ca ipoteza in care din momentul inmanarii si pana in momentul fugii nu s-ar fi consumat decat cateva secunde e prima ipoteza la care se gandeste mai tot muritorul obisnuit, insa... nu reiese de acolo deloc ca n-ar putea fi altfel...