Plangere penala pentru un avans nereturnat la angajator

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
duclad

Plangere penala pentru un avans nereturnat la angajator

Post by duclad » 18 Jul 2012, 16:17

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: cu ocazia unei delegatii am primit de la firma un avans pentru plata unui depozit la inchirierea unei locuinte. Apoi am mai primit un avans pentru plata chiriei. Intelegerea era sa il restitui la introarcerea din delegatie.

Intre timp insa, din cauza facturilor mari de la utilitati si a unor chirii prea mari depozitul s-a pierdut. Nu m-am preocupat la momentul respectiv pentru ca intentionam sa il restitui din salariu. Insa au aparut o serie de probleme si nu am mai putut sa strang acea suma.

Acum, intors din delegatie mi-am dat demisia dar inainte de a comunica-o le-am trimis un email la firma sa-i intreb cum pot sa fac cu acea datorie. Pentru ca nu am suma necesara le-am propus sa o restitui esalonat.

Ei nu vor sa auda de nici o esalonare si imi deschid cercetare penala pentru abuz in serviciu: ca am cheltuit banii in interes personal. Din pacate nu am pastrat chitantele de la utilitati :(

Vroiam sa intreb la ce sa ma astept in cel mai rau caz?

Va multumesc

gavril

Re: Plangere penala pentru un avans nereturnat la angajator

Post by gavril » 20 Jul 2012, 01:36

ai tras o teapa. asta e. :)
nu te trage nimeni la raspundere penala pt. asta.
incepe a plati din datorie.

Guest

Post by Guest » 20 Jul 2012, 14:09

gavril wrote:ai tras o teapa. asta e. :)
nu te trage nimeni la raspundere penala pt. asta.
incepe a plati din datorie.
Dar daca eu lucrez acum pe pfa, pot sa-mi propreasca conturile pfa-ului? In sensul ca voi lucra fara sa mai vad practic nici un leu pana la inchiderea datoriei?

gavril

Post by gavril » 21 Jul 2012, 00:04

daca vor obtine un titlu executoriu (hot. jud.), da, iti pot popri conturile.
repet, incepi sa platesti din datorie. cate putin. pontezi la buna ta credinta.

Post Reply