Buna ziua,
Sunt student la Universitatea din Oradea si doresc sa ma transfer din anul Universitar 2012-2013 la Universitatea de Vest din Timisoara.
Am fost informat de catre secretariatul de la Facultatea de Arte din Timisoara ca daca voi fi pe un loc bugetar din anul 2012-2013 la Universitatea din Oradea, imi pot pastra locul in cazul transferului.
Am fost la secretariatul Facultatii de Arte din cadrul Universitatii din Oradea, iar secretara sefa mi-a spus ca nu pot sa imi pastrez locul datorita faptului ca Universitatea din Oradea nu da locurile bugetare.
Am ajuns si la secretara domnului rector si mi-a spus acelasi lucru cu precizarea ca s-a hotarat in Senatul Universitatii ca Universitatea nu da locurile bugetare. M-am informat si am aflat ca aceasta hotarare nu a fost niciodata aprobata in Senatul Universitatii.
Conform Legii nr.1/2011 alineatul 3 care spune ca
"O persoană poate fi admisă și înmatriculată ca student concomitent la cel mult două programe de studii, indiferent de instituțiile de învățământ care le oferă. Orice subvenție financiară sau bursă din fonduri publice se acordă, conform normelor legale în vigoare, numai într-o singură instituție de învățământ superior, pentru un singur program de studii. În cazul studenților care se transferă între universități sau programe destudii, subvențiile urmează studentul." ,
Deci din punct de vedere legal, am acest drept, dar se pare ca Universitatea nu vrea nicicum sa respecte aceasta lege.
Ce este de facut?
Va multumesc.
Universitatea din Oradea nu respecta Legea Educatiei Natinal
Re: Universitatea din Oradea nu respecta Legea Educatiei Nat
Autonomia univeristara le da voie sa stabileasca propriile reguli de functionare