Nu sunt multumita de cota mostenita. Ce pot face?
Nu sunt multumita de cota mostenita. Ce pot face?
Dupa decesul tatalui s-a facut succesiunea si mama a vandut partea ei surorii mele. Astfel sora are 13/16 si eu 3/16 din locuinta (in care mama si sora locuiesc acum). Nu sunt multumita de cota mostenita si nici nu ma inteleg cu sora asupra unui pret (ca despagubire) pentru cota mostenita. Ce pot face in acest caz? Daca o dau in judecata pot recupera ceva de la ea, ce ar trebui sa platesc? Va multumesc!
Re: Nu sunt multumita de cota mostenita. Ce pot face?
Puteti sa o actionati in judecata pentru efecutarea partajului. Instanta va stabili exact cat reprezinta 3/16 din mostenire si daca doriti puteti solicita sa va "despagubeasca pentru partea dumneavoastra". Asta inseamna, in termeni comuni sa ii vindeti partea.
In ceea ce priveste cota nu aveti cum sa o mariti sau sa o micosorati.
In ceea ce priveste cota nu aveti cum sa o mariti sau sa o micosorati.
Sunt in aceeasi situatie, cota este buna, problema este de ce se vinde cota, poate vorbim pe mess, id dany0370.DianaM wrote:Dupa decesul tatalui s-a facut succesiunea si mama a vandut partea ei surorii mele. Astfel sora are 13/16 si eu 3/16 din locuinta (in care mama si sora locuiesc acum). Nu sunt multumita de cota mostenita si nici nu ma inteleg cu sora asupra unui pret (ca despagubire) pentru cota mostenita. Ce pot face in acest caz? Daca o dau in judecata pot recupera ceva de la ea, ce ar trebui sa platesc? Va multumesc!
Cota se vinde deoarece oricine poate pastra, vinde, dona, etc. cota lui partea oricui vrea.
Dati-mi temeiul legal, actul normativ care prevede aceasta tranzactie, Codul Civil nu prevede, ce vinzi daca nu ai facuta iesirea din indiviziune?andr33a_rose wrote:Cota se vinde deoarece oricine poate pastra, vinde, dona, etc. cota lui partea oricui vrea.
vinzi cota indiva asa cum este ea,a dica isi asuma riscul ca la iesirea din indiviziune dintr-o casa sa sa aleaga cu un perete de exemplu