Nu sunt multumita de cota mostenita. Ce pot face?

Post Reply
DianaM

Nu sunt multumita de cota mostenita. Ce pot face?

Post by DianaM » 16 May 2012, 14:07

Dupa decesul tatalui s-a facut succesiunea si mama a vandut partea ei surorii mele. Astfel sora are 13/16 si eu 3/16 din locuinta (in care mama si sora locuiesc acum). Nu sunt multumita de cota mostenita si nici nu ma inteleg cu sora asupra unui pret (ca despagubire) pentru cota mostenita. Ce pot face in acest caz? Daca o dau in judecata pot recupera ceva de la ea, ce ar trebui sa platesc? Va multumesc!

Cuculis

Re: Nu sunt multumita de cota mostenita. Ce pot face?

Post by Cuculis » 17 May 2012, 08:49

Puteti sa o actionati in judecata pentru efecutarea partajului. Instanta va stabili exact cat reprezinta 3/16 din mostenire si daca doriti puteti solicita sa va "despagubeasca pentru partea dumneavoastra". Asta inseamna, in termeni comuni sa ii vindeti partea.
In ceea ce priveste cota nu aveti cum sa o mariti sau sa o micosorati.

dany0370

Post by dany0370 » 14 Jul 2012, 19:45

DianaM wrote:Dupa decesul tatalui s-a facut succesiunea si mama a vandut partea ei surorii mele. Astfel sora are 13/16 si eu 3/16 din locuinta (in care mama si sora locuiesc acum). Nu sunt multumita de cota mostenita si nici nu ma inteleg cu sora asupra unui pret (ca despagubire) pentru cota mostenita. Ce pot face in acest caz? Daca o dau in judecata pot recupera ceva de la ea, ce ar trebui sa platesc? Va multumesc!
Sunt in aceeasi situatie, cota este buna, problema este de ce se vinde cota, poate vorbim pe mess, id dany0370.

andr33a_rose

Post by andr33a_rose » 14 Jul 2012, 22:31

Cota se vinde deoarece oricine poate pastra, vinde, dona, etc. cota lui partea oricui vrea.

Guest

Post by Guest » 16 Jul 2012, 12:37

andr33a_rose wrote:Cota se vinde deoarece oricine poate pastra, vinde, dona, etc. cota lui partea oricui vrea.
Dati-mi temeiul legal, actul normativ care prevede aceasta tranzactie, Codul Civil nu prevede, ce vinzi daca nu ai facuta iesirea din indiviziune?

decalex

Post by decalex » 16 Jul 2012, 13:56

vinzi cota indiva asa cum este ea,a dica isi asuma riscul ca la iesirea din indiviziune dintr-o casa sa sa aleaga cu un perete de exemplu

Post Reply