Cand se prescriu doua pedepse cu inchisoare?
Cand se prescriu doua pedepse cu inchisoare?
As vrea si eu sa aflu cateva informatii daca ma puteti ajuta...am un prieten care a avut de semnat la probatiune 6 ani(3 ani de suspendare+3ani de supraveghere) in urma unui proces pt proxenetism,drept care i s-a revocat deoarece nu s-a prezentat decat vreo 4 ani si jumatate.In acest timp a facut mai multe firme fantoma folosindu-le pt a face bani,adica intr-un cuvant evaziune fiscala luandu-si astfel o pedeapsa de 5 ani in lipsa.Deci 3 ani de la prima pedeapsa cu suspendare care s-a revocat si cu 5 ani de la a doua pedeapsa,cumulate fac 8 ani de pedeapsa.Acum prietenul meu ar vrea sa stie in cat timp se prescrie pedeapsa asta de 8 ani?Sau ce solutie ar putea exista ca sa poata evita aceasta pedeapsa?Oricum tin sa precizez k el la momentul asta este plecat in strainatate si m-a rugat pe mine sa ma interesez pt el intrucat ma pricep cat de cat sa vorbesc iar el nu are prea multa carte.Deci va rog frumos daca ne puteti ajuta cu un raspuns cat se poate de sincer si de onest v-am ramane indatorati.Daca ati putea trimite raspunsul la adresa mea de email ar fi minunat andrei_01_02@yahoo.com.Va multumesc anticipat.
Re: Cand se prescriu doua pedepse cu inchisoare?
Conform art. 126 Cod penal, termenul de prescriptie a executarii pedepsei este de 5 ani + durata pedepsei ce urmeaza a fi executata (8 ani) = 13 ani.