Mostenitori fara drepturi

Post Reply
MIOARA

Mostenitori fara drepturi

Post by MIOARA » 03 Jul 2012, 16:08

Buna ziua,
Tatal nostru a murit in ianuarie 2011.Sunem doi frati.Nu am facut succesiunea,am acceptat-o in mod tacit,lasand-o pe mama sa se foloseasca de tot pana la moartea ei.Acum,mama a vandut un teren pe care ea il avea lasat mostenire de la parintii ei cu multi ani in urma.Face acest teren parte din masa succesorala de pe urma tatalui.Banuiesc ca era bun comun.Intentioneaza sa il lase un apartament unei nepoate.Poate sa ii vanda acest apartament daca succesiunea nu este dezbatuta? Parintii nostri erau despartiti,nu divortati , inainte cu un an pana la decesul tatalui.Se mai poate face succesiunea acum,la un an si jumatate de la moartea tatalui?Mama noastra zice ca nu.Ca a trecut nu stiu ce termen(1 an) de la moartea tatalui.Ne-a prostit in aceasta perioada asteptand acest termen?Nu mai avem acces la nimic,nici la apartament,nici la casa de la tara.A inchiriat buna noastra mama si incaseaza banii bine mersi.Tot pamantul vreo 6-7 :ziar: HA le foloseste pe bunul plac pentru ca zice ea, ca sunt numai drepturile ei.Pe tot.
Va rog din suflet un raspuns.

decalex

Re: Mostenitori fara drepturi

Post by decalex » 04 Jul 2012, 12:48

Terenul mostenit de mama de la parintii ei est ebun prpriu si nu fae parte din masa succesorala. Succesiunea se poate face in instanta. termenul legal e un an de zile dar doar pt ca nu ati dezbatut-o la notar sau in instanta nu inseamna ca nu ati aceceptat-o in mod tacit. Asta presupune sa fi luat pana si un ac de acolo sau sa fi fost cel putin odata in apartament dupa moartea tatalui

MIOARA

Post by MIOARA » 04 Jul 2012, 14:12

Este foarte adevarat ce spuneti,am fost in apartament dupa moartea tatalui ,am contribuit cu bani la inmormantare, la parastase,dar dupa un an de la moartea lui, accesul la tot a fost interzis de catre mama noastra.Si asta pentru ca a fost in intentia ei ca un an sa stea cuminte, apoi sa ne alunge sa ii poata da nepotei apartamentul.Cat despre a lua ceva de acolo nu am luat nici macar un ac.
Am acum cateva intrebari:
1)Daca in acest moment nu facem succesiunea si asteptam sa o facem frateste dupa decesul ei ar fi posibil ?
2)Poate ea vinde nepotei(fata fratelui meu) in acest moment si partea tatalui?
3)Poate ea face succesiunea invocand la notar ca nu ne cunoaste adresele(a mea si fratelui meu)invocand orice minciuna,sa zicem?
4)Se mai poate face succesiunea in acest moment la notar ,indiferent cine o deschide?
Nu sunt foarte lamurita si vrem sa stim .
Astept cu deosebit respect un raspuns.

decalex

Post by decalex » 04 Jul 2012, 16:57

Da se mai pate face succesiunea si acum.
Poate sa vanda nepoatei doar partea ei si nu partea tatalui dumneavoastra.
In ceea ce priveste intrebarea privind notarul daca poata sa minta in fata lui. Parerea mea e ca da. Eu am un caz asemanator si ne judecam de ceva vreme

MIOARA

Post by MIOARA » 05 Jul 2012, 15:21

Pai, ma gandesc ca daca minte in fata notarului, ca nu sunt mostenitori asta inseamna fals si atunci actul de mostenitor daca e descoperit se declara nul,nu?
Dar ce se intampla daca face succesiunea si descoperim abia dupa moartea ei?
Ma gandesc sa ii trimit o scrisoare mamei cu confirmare sa am un act doveditor ca are adresa mea,ca e batrana si poate a uitat adresa mea cu intentie...Exista si alte metode ?
Ce ma sfatuiti?
Rog raspuns.

decalex

Post by decalex » 05 Jul 2012, 16:32

Pai va ganditi bine, dar stiti cat dureaza sa anulezi un act notarial???
Imbatrinti dumneavoastra :).
Va sfatuiesc sa ii trimiteti o scrisoare recomandata si de asemenea daca continua sa nu fie de acord cu dezbaterea succesiunii mergeti in instanta

MIOARA

Post by MIOARA » 06 Jul 2012, 12:32

Va multumesc pentru timpul acordat si pentru raspunsuri.
Am gasit o cale prin care pot verifica lunar(contra cost) daca mama incepe dezbaterea succesiunii, mintind ca tatal nu are mostenitori sau ca nu ne cunoaste adresele,astfel noi neprezentandu-ne notarul zice ca am renuntat la mostenire.Las deocamdata balta tot si astept.Costurile sunt mari si nu sunt dispusa sa platesc singura.Oricum cota parte a mea si a fratelui va fi mai mare dupa decesul ei decat in acest moment.Ea nu poate vinde nimic in acest moment fara succesiunea facura.

decalex

Post by decalex » 09 Jul 2012, 15:07

Cu placere

Post Reply