Distanta casa-teren
Distanta casa-teren
Buna ziua,va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare;am cumparat o suprafata de teren(127mp)curte si gradina comform spatiului aferent,de la primarie si cadastristul a lasat de la casa pana la teren o supr de 1 metru.Mentionez ca acel metru este aleea comuna care trec si altii care locuiesc in acel imobil.Acum au venit cei de la primarie,dupa vreun an de la vanzarea terenului si au spus ca acel metru,de fapt trebuie sa fie de 1 me,tru si jumatate.Va rog sa ma lamuriti si pe mine referito la aceasta distanta.Aceasta suprafata este in fata ferestrei mele.Va multumesc anticipat.
Re: Distanta casa-teren
Acea alee comuna de care vorbiti se numeste drum de servitute. Daca in cadastru este specificata latimea de 1 m asa va ramane. Nu se poate schimba decat prin conventia partilor sau prin hotarare judecatoreasca. Spuneti-le celor de la Primarie ca legea, respectiv Noul Cod civil nu precizeaza nici o latime obligatorie, doar necesitatea de a da drum de servitute, doar de principiu servitutea de trecere ar putea sa aiba 1,50 m.