CE ACTIUNE AR TREBUI SA INTRODUC?

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
lumi10

CE ACTIUNE AR TREBUI SA INTRODUC?

Post by lumi10 » 11 Mar 2005, 12:37

Sunt executata silit, iar executorul si creditorul imi cer mai mult decat sunt obligat prin hotarare. Am platit debitul, iar executorul mi-a dat o chitanta pe care scrie achitat debit total. Dupa 2 sapt imi mai cere o suma mare de bani si imi spune ca cealalta suma reprezenta doar penalitatile. Dar de fapt am platit atat debitul cat si penalitatile.
Contestatie la executare nu mai pot face pt. ca nu mai sunt in termenul de 15 zile.
As putea face o actiune in constatare prin care sa solicit instantei sa constate ca debitul din hotarare a fost achitat integral?

Gerti

Post by Gerti » 19 Mar 2005, 22:20

exclus o astfel de actiune in constatare....tot contestatie trebuia sa faci de la data cand te-a somat cu aberatia respectiva. penalitatile le calculeaza executorul doar daca s-au dat prin hot. fara sa se arate cuantumul acestora sau, se mai admite in practica, calculul acestora daca a trecut mult timp pana s-a pus in executare hot. care a acordat si aceste penalitati. asta este o alta strategie a creditorilor care lasa special sa treaca mult timp, aproape de 3 ani, pana pun in executare. si vezi, ca mai nou, penalitatile nu pot depasi debitul decat daca e clauza in acest sens.verifica dos de executare de la instanta, cum i-a fost incuviintata executarea .

Gerti

Post by Gerti » 20 Mar 2005, 03:08

inainteaza totusi un raspuns scris la executor, de genul ca nici nu ai luat in serios o "asemenea gluma" ca nu are o baza legala si titlu executor pt diferenta si astepata sa vezi daca va continua sau nu si ce modalitate de executare aplica si de la data acelui act, promoveaza totusi contestatia...poate ai noroc sa mai salvezi ceva

Post Reply