Contestatie in anulare/nulitate recurs
Contestatie in anulare/nulitate recurs
Instanta admite contestatia in anulare, dispune anularea deciziei si fixeaza un alt termen pentru solutionarea recursului. In situatia in care prin cererea de contestatie in anulare se arata atat motivele acesteia cat si cele pe care se intemeiaza in fapt si in drept recursul, lipsa unui memoriu separat cu aceleasi motive de recurs atrage sanctiunea nulitatii prevazuta de art. 306 alin. (1) C. proc. civ.?

Re: Contestatie in anulare/nulitate recurs

Felicitari !
Nu.
Pentru ca nici nu iau in considerare ceea ce ai scris in Contestatie, cu privire la recurs si motivele acestuia.
Ei au anulat decizia si, vor rejudeca recursul in limita motivului invocat in Contestatia in anaulare si pe care l-au constatat a fi intemeiat, cu privire la nelegalitatea Deciziei.
Nu vor relua si nu vor analiza si restul motivelor de recurs, asa cum au fost acestea invocate si motivate prin cererea de recurs.
Am vazut asta in una, sau doua, decizii de la ICCJ dar, chiar ca nu le-am pastrat si pe astea.

In privinta limetelor rejudecarii in recurs, sunt de acord cu ce a spus vulpe.
Acum, fara sa vreau sa o jignesc pe jojo care sincer imi place cum scrie si cum gandeste, nu cred ca admiterea unei CIA depinde foarte tare de abilitatea avocatului sau celui care promoveaza aceasta cale de atac.
Situatiile in care se pot admite aceste cereri sunt expres precizate de lege. Nu se primeste nimic pe langa sau..aproape asemenator.
Acum, fara sa vreau sa o jignesc pe jojo care sincer imi place cum scrie si cum gandeste, nu cred ca admiterea unei CIA depinde foarte tare de abilitatea avocatului sau celui care promoveaza aceasta cale de atac.
Situatiile in care se pot admite aceste cereri sunt expres precizate de lege. Nu se primeste nimic pe langa sau..aproape asemenator.
cristal wrote:Situatiile in care se pot admite aceste cereri sunt expres precizate de lege. Nu se primeste nimic pe langa sau..aproape asemenator.

Ai dreptate, de regula.... sunt respinse

Felicitari pentru ce, Vulpe? Ca de abila ce sunt eu si de imbecile ce sunt ele 3, mi-au admis contestatia in anulare si la rejudecarea recursului au constatat nulitatea acestuia????
Adica, iau in considerare oligofrenele ce le-am spus eu in contestatie si rejudeca recursul in limita acestora sau, te citez, nici nu iau in considerare ceea ce ai scris in contestatie/b] si simt nevoia de un memoriu separat ? Mai precis la ce le obliga legea sau cum procedeaza de obicei in practica, fiindca pe mine m-au lucrat urat.
Sau am gresit eu si nu imi dau seama unde ? Mentionez, ca in cuprinsul contestatiei am dezvoltat motivele de recurs, am depus inscrisuri si am motivat in drept pe art. 304 pct. 9 C.pr. civ.
Punctul 2. Si acu eu ce sa fac ? Inca o contestatie in anulare care va fi judecata tot de ele 3
sau, mai bine, ma las de meserie si ma reprofilez in agricultura, ca oricum vine primavara si liliacul va inflori ? Zi, Vulpe, tu ce ai face, multam.

Da’ nici cu tine nu se mai poate intelege om cu om, draga Vulpe, te rog tradu-mi si mie.vulpacris wrote:Pentru ca nici nu iau in considerare ceea ce ai scris in Contestatie, cu privire la recurs si motivele acestuia.
Ei au anulat decizia si, vor rejudeca recursul in limita motivului invocat in Contestatia in anaulare si pe care l-au constatat a fi intemeiat, cu privire la nelegalitatea Deciziei.
Adica, iau in considerare oligofrenele ce le-am spus eu in contestatie si rejudeca recursul in limita acestora sau, te citez, nici nu iau in considerare ceea ce ai scris in contestatie/b] si simt nevoia de un memoriu separat ? Mai precis la ce le obliga legea sau cum procedeaza de obicei in practica, fiindca pe mine m-au lucrat urat.
Sau am gresit eu si nu imi dau seama unde ? Mentionez, ca in cuprinsul contestatiei am dezvoltat motivele de recurs, am depus inscrisuri si am motivat in drept pe art. 304 pct. 9 C.pr. civ.
Punctul 2. Si acu eu ce sa fac ? Inca o contestatie in anulare care va fi judecata tot de ele 3

Jojo
, sub nici o forma la judecarea CIA nu au luat in considerare, atunci cand au anulat decizia, gresita aplicare a legii din 304 cu 9, asta insemnanand recurs la recurs, ci numai unul din motivele limitativ prevazute de 317, respectiv 318 cpc.
Asadar ce drac or observat cloțele de or anulat dintre
- cand procedura de chemare a partii, pentru ziua cand s-a judecat pricina, nu a fost indeplinita potrivit cu cerintele legii;
- cand hotararea a fost data de judecatori cu calcarea dispozitiilor de ordine publica privitoare la competenta
- cand dezlegarea data este rezultatul unei greseli materiale (care poate sa fie numai in legatura cu aspectele formale ale judecarii recursului, precum respingerea gresita a unui recurs tardiv- desi era depus in termen, anularea lui gresita ca netimbrat -desi era timbrat sau ca facut de un mandatar fara calitate-desi o fost depusa procura legalizata si alte erori asemanatoare, pentru verificarea carora nu este necesara examinarea fondului sau reaprecierea probelor)
- cand instanta, respingand recursul sau admitandu-l numai in parte, a omis din greseala sa cerceteze vreunul dintre motivele de modificare sau de casare.?
Pe ce motiv or anulat in rejudecare?
Acuma, ca sa mi dau cu presupusul (si te rog sa nu tipi la mine si sa mi dai cu sucitoarea in cap
) din cate am priceput io ti or respins recursul pe varii motive si, normal dealtfel, cu motivare in doru lelii, tu ai facut CiA reiterand motivele de recurs (eventual cu unele nuantari
), care nu au nici o valoare in rejudecare decat in limita in care au fost invocate in recurs iar onorata a omis sa le cerceteze, si tipand din tati plamanii ca in caile in reformare o fost aplicata gresit legea.
Preainteleptele, in judecarea CiA, printre tipetele tale or vazut unul dintre motivele de la 317 sau 318, or anulat, iar in rejudecare, s-o constatat recursul nemotivat, sau nemotivat in termen sau puii mei si, fireste, or anulat recursul.
Mie parca asa mi suna. Scuze daca gresesc

Asadar ce drac or observat cloțele de or anulat dintre
- cand procedura de chemare a partii, pentru ziua cand s-a judecat pricina, nu a fost indeplinita potrivit cu cerintele legii;
- cand hotararea a fost data de judecatori cu calcarea dispozitiilor de ordine publica privitoare la competenta
- cand dezlegarea data este rezultatul unei greseli materiale (care poate sa fie numai in legatura cu aspectele formale ale judecarii recursului, precum respingerea gresita a unui recurs tardiv- desi era depus in termen, anularea lui gresita ca netimbrat -desi era timbrat sau ca facut de un mandatar fara calitate-desi o fost depusa procura legalizata si alte erori asemanatoare, pentru verificarea carora nu este necesara examinarea fondului sau reaprecierea probelor)
- cand instanta, respingand recursul sau admitandu-l numai in parte, a omis din greseala sa cerceteze vreunul dintre motivele de modificare sau de casare.?
Pe ce motiv or anulat in rejudecare?
Acuma, ca sa mi dau cu presupusul (si te rog sa nu tipi la mine si sa mi dai cu sucitoarea in cap

Preainteleptele, in judecarea CiA, printre tipetele tale or vazut unul dintre motivele de la 317 sau 318, or anulat, iar in rejudecare, s-o constatat recursul nemotivat, sau nemotivat in termen sau puii mei si, fireste, or anulat recursul.

Nu stiu daca gresesti sau nu, insa eu te pot ierta (si) de data astarazman wrote: Acuma, ca sa mi dau cu presupusul (si te rog sa nu tipi la mine si sa mi dai cu sucitoarea in cap) din cate am priceput io ti or respins recursul pe varii motive si, normal dealtfel, cu motivare in doru lelii, tu ai facut CiA reiterand motivele de recurs (eventual cu unele nuantari
), care nu au nici o valoare in rejudecare decat in limita in care au fost invocate in recurs iar onorata a omis sa le cerceteze, si tipand din tati plamanii ca in caile in reformare o fost aplicata gresit legea.

Asadar, or anulat recursul, primul, cum ca ele nu vad taxa de timbru, desi era achitata la timp, chitanta depusa in buna regula la dosar acolo, doar ca o asemenea operatiune complexa si profunda necesita studiul dosarului. Bine, n-au vazut, n-au vazut, asta e. Precizez ca subsemnata jojo nu am nicio legatura cu primul recurs, acesta a fost declarat de catre recurenta de una singura, intr-adevar usor nemotivat sau, mai exact motivat a la justitiabil care nu are nevoie de avocat. Dupa ce o pateste, vine la mine, fac CA pe 318 teza 1, le arat taxa, arat si motivele de recurs, depun si inscrisuri. De data asta o patesc eu, admite CA, fixeaza termen, anuleaza recursul intru nulitate pa nemotivate.
Cine-i proasta, eu sau ele?

Intre timp ti-a explicat razman

Se pare ca tu ai observat greseala materiala evidenta pe care au facut-o, ca nu au vazut dovada achitarii taxei de timbru si, pentru ca sa-ti faca pe plac, au anulat decizia dar, pentru a fi "echitabile",

Faptul ca ai dezvoltat tu motivarea prin cererea CIA, nici nu le-a interesat, pentru ca le permite legea, care spune ca judeca pe ceea ce exista la dosar atunci cand au pronuntat decizia anulata iar, faptul ca recursul a fost judecat in lipsa de aparare si justitiabilul este prost dar, si fudul, si nu a dezvoltat in dezbateri, motivele invocate in cererea de recurs pentru a putea fi primite, nici nu le-a pasat.

Deci, nu pune la inima, ca nu ai nici o vina ca ai purtat o lupta deja pierduta, din cauza clientului prea destept sa-si angajeze un avocat.

Da, mai poti face o noua CIA, invocand un nou motiv, faptul ca instanta de recurs, desi a observat faptul ca justitiabilul nu beneficiaza de asistenta juridica, nu si-a exercitat rolul activ, prevazut de art. 129 al. 4 si 5 cpc, si nu i-a pus acestuia in vedere sa-si angajeze un aparator si sa-i acorde un termen pentru acest lucru, si nici nu i-a cerut justiabilului, conform alineatul 4 al art. 129 cpc, "cu privire la situatia de fapt si motivarea in drept pe care partile le invoca in sustinerea pretentiilor si apararilor lor" "sa prezinte explicatii, oral sau in scris" "chiar daca nu sunt mentionate in cerere sau in intampinare" pentru a-si respecta indatorirea prevazuta la alineatul 5 al aceluiasi articol, avand in vedere prevederile art. 316 si 298 raportate la art. 306 al.3 cpc, si principiul de drept potrivit caruia nemo auditur propriam turpitudinem, instanta exact asta facand atunci cand in rejudecarea recursului l-a anulat in temeiul dispozitiilor art. 306 al.1 cpc., si invoci prevederile art. 6 CEDO, ca primeaza fata de 317-318 cpc.
Cam subtire, stiu, si este o misiune imposibila, dar, mai mult nu poti face, parerea mea.

P.S. Si ce spuneai cristal ?!

Acuma, nu pot io sa zic cine-i prost. Nu pot sa zic decat ca tu nu esti
., si nu de frica tortei, ci,vazand si prevederile art.306 alin.3, respectiv, faptul ca ,, Indicarea gresita a motivelor de recurs nu atrage nulitatea recursului daca dezvoltarea acestora face posibila incadrarea lor intr-unul din motivele prevazute de art. 304.'' si nestiind ce o zas bietul justitiabil, poate o scris poezia ,,catelus cu paru cret'', mai vazand si anumite obiceiuri ale preainteleptelor, care atunci cand vad ca i habarnist mai incep si ele cu termeni si sofisticaturi juridice, de-l baga pe bietul om in ceata totala.

PS. Si mai zic si ca vulpe
, legat de 6 cu 1 Conventie,....desi li se rupe lor.

PS. Si mai zic si ca vulpe

Adevarul e, ca recursul initial nu e tocmai ok, daca chiar vrea cineva din tot sufletul, poate sa-l gaseasca nemotivat...acuma nu e chiar capra cu iezii, insa nici nu e motivat in drept, dar mai ales in fapt, astfel incat tot prostul sa inteleaga care e durerea recurentei. Pe de alta parte, recurenta a depus si ea inscrisuri in probatiune, a cerut termen pt angajarea unui aparator, insa instanta a tinut musai sa anuleze pe timbra.
Sunt vinovata si eu destul, trebuia sa vad si acest aspect inainte sa angajez cauza.... dusa-i.
In fine, va multumesc amandurora, ocazie dureroasa de a mai invata cate ceva. Tie Raz, in mod special iti raman indatorata, fiindca ai avut mult bun simt in aprecierea intelectului meu
te suspectez, totusi, ca ai tinut tu seama de torta aia

Sunt vinovata si eu destul, trebuia sa vad si acest aspect inainte sa angajez cauza.... dusa-i.

In fine, va multumesc amandurora, ocazie dureroasa de a mai invata cate ceva. Tie Raz, in mod special iti raman indatorata, fiindca ai avut mult bun simt in aprecierea intelectului meu

Si te declari infranta de sistem.

Acum ai o noua decizie data de instanta de recurs, ultima instanta nationala.

Ai la dispozitie 6 luni sa formulezi o cerere la CEDO.

Si mai le poti sicana odata pe doamnele, mult prea onorate, si sa le mai dai in cap cu o CA.

Numai ca in asta invoci art. 6 din CEDO, ele resping si tu depui decizia de respingere, pe motivul invocat de tine, avand in vedere ca ai acoperirie si in legislatia nationala, ca si proba suplimentara la cererea de la CEDO deja trimisa acolo.

Eu asa as face, dar poate ca stii mai bine speta si consideri ca nu are sens.

P.S. Si eu te-am felicitat, si eu n-am fost amenintat cu nici o torta

Tu, Vulpe, esti un om bun si eu nu pot decat sa iti multumesc pentru…tot, chiar ca am nevoie de incurajare. Mai ales in astfel de situatii cu esece/i] urate, e naspa tare s-o dai de gard, mai ales in maniera asta eleganta, ca tiganu’ la mal Cel mai ciuda mi-i ca nici cand au pus in discutie nulitatea recursului nu am cuplat, ca doar cine s-a gandit ca recursul n-a fost motivat la vremea lui…de altfel, nici nu m-a interesat motivele recurentei, am studiat fondul cauzei si da-i si contesta
Dar, pe sistemul daca ne luam un pumn in bot nu tipam dupa mama, nu, batuta nu ma dau, voi fi insa mult mai atenta cu toate cele.

Dar, pe sistemul daca ne luam un pumn in bot nu tipam dupa mama, nu, batuta nu ma dau, voi fi insa mult mai atenta cu toate cele.

dau si eu o bere si va felicit anticipat pt.raspunsuri ;
am o cauza asemanatoare doar ca eu recurenta(in contestatie la ex.) prin avocat am avut o motivare ca la carte cerand rejudecare pt.nepunerea in discutie a probelor - expertiza si martori- ; s-a respins recursul ,nu stiu cum il vor motiva ...prin contestatie sau revizuire as mai rezolva ceva ? care este termenul pt CA ?
am o cauza asemanatoare doar ca eu recurenta(in contestatie la ex.) prin avocat am avut o motivare ca la carte cerand rejudecare pt.nepunerea in discutie a probelor - expertiza si martori- ; s-a respins recursul ,nu stiu cum il vor motiva ...prin contestatie sau revizuire as mai rezolva ceva ? care este termenul pt CA ?
buna ziua vreau sa intreb la cat timp de la iesirea hotarari definitive la un dosar penal se poate face contestatie in anulare . mia anulat contractul de vanzare-cumparare de la apartament.