succesiune

Post Reply
DDD

succesiune

Post by DDD » 17 Jun 2012, 18:47

Buna ziua,

Cum se procedeaza in cazul succesiunii?
Am 67 de ani, am fost 5 frati si am ramas doar 2 in viata. Din partea celor care au murit, au ramas copiii si nepotii. Cine are prioritate?Cu ei nu ma inteleg, nu vor sa imi dea nimic nici mie nici fratelui meu, pentru ca locuim in alta parte.
In 1972 ,toti fratii mei au renuntat in favoarea mea la 600m2,casa cu teren pentru care am certificat de mostenitor.
In 1991 ,s-au retrocedat terenurile si am primit 22000m2 , care trebuie impartiti intre noi si sunt formati din mai multe terenuri de mai mici dimensiuni.Daca am primit cei 600m2 , trebuie sa ii scad din acestia 22000?
Cum sa procedez daca nu exista intelegere?
Multumesc.

andr33a_rose

Re: succesiune

Post by andr33a_rose » 17 Jun 2012, 21:41

Daca fratii au renuntat in favoarea dumneavoastra, cei 600m2 va apartin. Cei 22000m2 se impart in 5 parti egale: dumneavoastra primiti o parte, fratele in viata primeste o parte, iar celelalte 3 parti se impart fiecare la cati copii a avut fiecare frate, daca acestia vin la mostenire prin reprezentare succesorala. De exemplu, daca al treilea frate (care este mort) a avut doi copii, partea cuvenita lui se imparte la doi, daca al patrulea frate a avut trei copii, partea lui se imparte la 3, etc.

DDD

succesiune

Post by DDD » 17 Jun 2012, 22:49

Multumesc pentru raspuns. Mai am o intrebare:
Unul dintre nepoti are casa pe unul dintre terenuri, si acum vrea semnaturi pentru acest teren ca sa isi poata construi.Noi nu suntem de acord sa facem succesiunea pe bucati, este vreo modalitate prin care sa ne constranga?
Ce se intampla daca nu ne intelegem la impartirea terenurilor? Se vor imparti toate la 5 ,inclusiv cel pe care ei au casa?

andr33a_rose

Post by andr33a_rose » 18 Jun 2012, 07:31

Daca nu va intelegeti la impartirea terenurilor, probabil veti ajunge in instanta. TOT ce face parte din mostenire se va imparti in 5 parti egale, apoi se va imparti cum am explicat mai sus reprezentarea succesorala.

C_A_Coltuc

Post by C_A_Coltuc » 18 Jun 2012, 15:46

Daca nu va veti intelege, succesiunea se va face in instanta.

Post Reply