vanzare-cumparare cu chitanta de mana

Post Reply
W6788DANA

vanzare-cumparare cu chitanta de mana

Post by W6788DANA » 14 Jun 2012, 16:01

As vrea sa va intreb ceva legat de o chitanta facuta de mana. Bunicul meu , in anul 1988 a cumparat o casa la curte, in Bucuresti.Atunci s-a facut o chitanta de mana ,de vanzare a casei respective.Pe chitanta de mana sunt trecute : numele vanzatorului(seria buletin si semnatura), numele cumparatorului(seria buletin si semnatura) ,si 4 martori(seria buletin si semnatura).Din pacate bunicul meu a decedat acum cativa ani.Vreau sa stiu daca se poate face un contract de vanzare-cumparare cu chitanta aceasta si daca da cum trebuie sa procedez.

Leon Carmen

Re: vanzare-cumparare cu chitanta de mana

Post by Leon Carmen » 14 Jun 2012, 18:38

Chitanta de mana reprezinta numai un inceput de dovada scrisa. In acest caz puteti sa mergeţi la notar şi sa încheiaţi contractul in formă autentică dacă fostul proprietar sau moştenitorii lui trăiesc şi au titlu de proprietate, iar daca nu, ii puteti chema in judecata pt. a obtine o hotarare ce tine loc de act de vanzare cumparare. In cazul in care acestia nu au un titlu de proprietate incepeti in instanta o acţiune in constatare a dreptului de proprietate.
Nu ati dat prea multe detalii, dar e posibil sa se puna in discutie si o eventuala uzucapiune.

Post Reply