Mostenire

Discutii privind procedura civila
Post Reply
lucianrus

Mostenire

Post by lucianrus » 12 Jun 2012, 17:15

una ziua

Vreau un ajutor daca se poate in legatura cu o problema a socrilor mei.

Acum 2 ani sora soacrei mele a murit, inainte de aceasta cu mai multi ani a murit si sotul ei. Casa lor este langa casa soacrei mele, practic este in aceeasi curte nu ii desparte nimic dar ca legal nu este a socrilor mei. Acum vine problema, dupa decesul matusii socrii mei s-au ocupar de toate actele, au ingropat-o, si de cum e la tara se folosesc si de pamant ingrijesc si casa, deci practi este ca si a lor, mai mult din 2010 platesc si impozit pe ea si pe terenul aferent precum si pe terenul care il avea matusa noastra la hotar.
Terenul si casa nu era trecuta cu titlul de proprietate nici pe familia matusii ci era pe socrul acesteia.
Cum ar fi posibil si legal ca sa se realizeze succesiunea si sa fie trecuta aceasta proprietate pe socrii mei. Valoarea terenului si a casei este foarte mica deci preferabil fara tribunale si alti avocati platiti.
Moral mi-ar parea rau sa ii vad ca peste 3-5 ani vor venii cine stie cine si isi vor cere dreptul de proprietate si saracii batrini au platit toate reparatiile si cheltuielile si impozitele din amarata lor de pensie de CAP.

Multumesc anticipat

AMZA

Re: Mostenire

Post by AMZA » 14 Jun 2012, 13:55

Buna ziua,

Nu se poate trece aceasta casa + teren in succesiunea matusii daca acestea nu au apartinut matusii. Singura posibilitate dupa trecea unui termen de 10 ani de posesie, se poate solicita inscrierea in cartea funciara a proprietatii asupra acestui imobil.Doar dupa inscrierea dreptului in CF socrii pot fi considerati proprietarii imobilul. Se numeste uzucapiune extratabulara in noul cod civil. Mult succes! :wink:

Post Reply