Fara permis

Discutii privind procedura civila
Post Reply
poda1014

Fara permis

Post by poda1014 » 13 Jun 2012, 19:04

Buna seara,

Am nevoie de putin ajutor. Am ramas fara permis pe motiv ca nu am dat prioritate pietonilor. Totul s-a intamplat asa: in oras, 2 benzi pe sens pline de masini, eu eram pe banda 2 circulam la bara, cateva masini din fata mea o bunghesc rapid, eu raman in urma si circul incet (cca 10km/h), cand ma trezesc in mijlocul trecerii cu pietoni in partea dreapta, nu am avut cum sa-i vad deoarece pe banda 1 era coloana de masini. N-am oprit in mijlocul trecerii si am mers mai departe moment in care aud sirena politiei. Aveau camera, ei au zis ca m-au filmat, in PV nu scrie nimic despre asta, cand am preluat PV-ul am mentionat cele zise mai sus si l-am semnat. Am mai luat amenda si pentru ca n-am avut centura :neutral: . Problema e in felul urmator, doresc sa depun o plangere la judecatorie, am ceva sanse sa castig? Ma gandeam sa cer ca proba filmarea lor in care se vede clar ca ma deplasez foarte incet si ca era coloana de masini in dreapta mea. Daca depun plangerea, cum ramane cu cele 48 de ore in care amenda e juma' de pret? Daca n-o platesc acum si o platesc dupa proces (in caz ca pierd) va fi la pret intreg? Chiar daca n-am sanse de castig, ceva amanare mi-ar prinde bine in momentul de fata, insa daca merg pe drumul asta, la final voi avea de platit taxe de judecata?

Va multumesc anticipat,
Dacian

Guest

Re: Fara permis

Post by Guest » 13 Jun 2012, 23:45

- Daca castigati procesul, nu platiti taxe de judecata. Daca nu, atunci platiti.
- Daca nu platiti in cele 48 ore, ulterior nu mai beneficiati de aceasta reducere.
De ce nu platiti in intervalul celor 48 ore si apoi sa ii dati si in judecata?
- Daca platiti acum, fie suma intraga, fie doar jumatate si castigati procesul, primiti si acesti bani inapoi.

Guest

Re: Fara permis

Post by Guest » 14 Jun 2012, 12:16

Sa stii ca NU EXISTA niciun motiv pentru care sa nu opresti cand apar pietonii pe trecere, langa masina ta.

Din rationamentul tau, inteleg ca daca o duba parcheaza langa semafor si blocheaza vizualizarea acestuia, tu ai dreptul sa faci terci toti pietonii de pe zebra. Sa tii minte ca daca nu ai vizibilitate, trebuie sa reduci viteza pana la zero. O sa pierzi lejer procesul. In legislatie scrie ca trebuie sa dai prioritate pietonilor pe trecere (adica sa-i lasi pe ei sa treaca primii). Fara nicio exceptie. Daca tu erai deja pe trecere cand au aparut pietonii, trebuia sa stai sa treaca prin fata/spatele masinii tale si nu calci pedala.

Post Reply