Buna ziua!
Pe data de 16/05/2012 am fost sa amanetez un ceas Rolex din aur alb la una dintre casele de amanet Credit Amanet, Bucuresti. Am primit suma de 2825 lei si propunerea de a mi se face o oferta de cumparare a bunului. La 8 zile (24/05/2012) dupa semnarea contractului de amanetare, am achitat comisionul aferent acelor 8 zile si mi s-a facut o oferta de cumparare a bunului, am semnat un alt contract cu operatorul si mi s-a inmanat o diferenta de bani. Nu mi s-a mai oferit nici un duplicat al celui de-al doilea contract semnat care avea valoare de vanzare, nu de amanetare.
Marti, 5/06/2012 am primit un telefon din partea Credit Amanet in care mi s-a spus ca ceasul nu este autentic si ca trebuie sa inapoiez suma 3200 ron in termen de 15 zile,altfel se va recurge la proceduri juridice de recuperare al soldului, deoarece in contract se stipuleaza urmatoarele: "DEBITORUL garanteaza ca bunurile prevazute in art.1 sunt proprietatea sa, garanteaza ca metalele au in compozitie aliaj de aur in proportie de 100% si raspunde de provenienta acestora, fiindu-i prezumata buna credinta la incheierea prezentului contract. Debitorul declara pe propria raspundere ca bunurile amanetate nu provin din savarsirea unei infractiuni si nu fac obiectul vreunui litigiu.
In cazul in care, dupa primirea sumei mentionate in art.1 si lasarea bunului in gaj, in urma reevaluarii bunului amanetat de catre CREDITOR, rezulta ca bunul nu are compozitia declarata, ci se dovedeste a fi un alt metal/aliaj, decat cel recunoscut initial, sau se dovedeste ca bunul provine din savarsirea unei infractiuni/fapte prevazute de legea penala, DEBITORUL isi asuma obligatia de a restitui, in termen de 3 zile lucratoare de la notificarea CREDITORULUI in acest sens, suma primita. In cazul in care devin incidente situatiile enumerate anterior, DEBITORUL declara ca intelege ca SC... SRL se va intoarce impotriva sa, in vederea recuperarii prejudiciului adus, urmand a plati daune/interese. "
Din cunostintele mele cat de cat minime din punct de vedere juridic, o data incheiat un contract de vanzare, contractul de amanetare ramane invalid. Astazi, 07/06/2012 am cerut o copie dupa contractul semnat,pe data de 24/05, fiind refuzata initial cu explicatia: "Patronul nu doreste sa va dea o copie", am insistat si m-am prezentat la respectiva locatie si mi s-a oferit o copie dupa contractul de pe 16/05 si nu copia pe care mi-o doream eu, adica cea de pe 24/05. Am intrebat unde este cealalta copie si mi s-a spus ca este tot un contract de amanetare, doar cu o data diferita. Mi s-a parut suspect pentru ca atunci eu am vazut ca scria contract de VANZARE-CUMPARARE.
As vrea sa stiu daca se poate face ceva in acest caz si daca este necesara angajarea unui avocat!
Va multumesc mult!
Tentativa de frauda la casa amanet?!!!