Va solicit ajutor pentru rezolvarea urmatoarei situatii:
In urma bunicilor mei a ramas ca mostenire o suprafata de padure in jud. Hunedoara pentru care am cerut restituire in baza legii 247/2005 si pentru ea, Comisia Judeteana a Fondului Funciar Hateg a emis punere in posesie validata de Cons Judetean. Suprafata a facut parte din Composesoratul Granicerilor si este in indiviziune. Ca dovada am depus, de la Directia Judeteana Hunedoara a Arhivelor Nationale, cate un extras de pe tabela de proprietari ai Composesoratului fostilor graniceri romani din Hateg -1947 FEBRUARIE 14. Aceste extrase, legalizate, cate unul pentru fiecare dintre bunici cuprind : numele, pozitia in registru, numar de carte funduara, suprafata (un numar de partele-parcele). Am fost anuntat de Comisia Fond Func ca suprafata a fost transferata unei asociatii de proprietari care trebuie sa-mi dea Titlu de proprietate. Aceasta asociatie imi cere dovada de la Biroul de Cadastru Hateg ca numele bunicilor apare mentionat in fisa cadastrala.
De la Biroul de Cadastru Hateg am aflat ca numele bunicilor mei nu apare mentionat ca proprietari (in indiviziune) in CF in discutie.
As dori sa corectez omisiunea din CF Hateg si va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru asta.
Va multumesc anticipat.
Corectare inregistrare cadastrala
Re: Corectqre Inregistrare cadastrala
Faceti o actiune in rectificare cate funciara.
Cererea de inscriere se depune la judecatoria in circumscriptia careia se afla imobilele, intrucat publicitatea imobiliara este intemeiata pe sistemul de evidenta al cadastrului general ce are ca obiect inscrierea in cartea funciara a actelor si faptelor juridice referitoare la imobilele din aceeasi localitate.
In cazul in care cuprinsul cartii funciare nu corespunde cu situatia juridica reala, in privinta inscrierii, se poate cere rectificarea acesteia. Prin rectificare se intelege radierea, indreptarea sau mentionarea inscrierii oricarei operatiuni, susceptibile a face obiectul unei inscrieri in cartea funciara.
Cererea de inscriere se depune la judecatoria in circumscriptia careia se afla imobilele, intrucat publicitatea imobiliara este intemeiata pe sistemul de evidenta al cadastrului general ce are ca obiect inscrierea in cartea funciara a actelor si faptelor juridice referitoare la imobilele din aceeasi localitate.
In cazul in care cuprinsul cartii funciare nu corespunde cu situatia juridica reala, in privinta inscrierii, se poate cere rectificarea acesteia. Prin rectificare se intelege radierea, indreptarea sau mentionarea inscrierii oricarei operatiuni, susceptibile a face obiectul unei inscrieri in cartea funciara.