Ascultare telefon pentru un furt marunt

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
True

Ascultare telefon pentru un furt marunt

Post by True » 11 Apr 2012, 12:49

Cercetat penal pentru furt (antena masina). Pentru un alt furt asemanator, al carui autor nu sunt eu, politistii au dedus , dintr-o interceptare telefonica, ca tot eu sunt responsabil pentru aceasta fapta, prezentandu-mi convorbirile telefonice scrise.Dintr-un asemenea furt ce nu valoreaza mult, se poate asculta legal telefonul?Daca sunt cercetat, au dreptul sa-mi asculte telefonul? Vreau sa-i dau in judecata daca au ascultat ilegal telefonul. Doresc un sfat in privinta acestei situatii. Va multumesc!

Leon Carmen

Re: Ascultare telefon pentru un furt marunt

Post by Leon Carmen » 11 Apr 2012, 15:44

La cererea motivată a persoanei vătămate, procurorul poate solicita judecătorului autorizarea interceptării şi înregistrării convorbirilor ori comunicărilor efectuate de aceasta prin telefon sau orice mijloc electronic de comunicare, indiferent de natura infracţiunii ce formează obiectul cercetării si indiferent de cuantumul prejudiciului.

Guest

Re: Ascultare telefon pentru un furt marunt

Post by Guest » 25 May 2012, 05:51

Eu zic ca nu e legal. E drept ca se dau mandate de ascultare ca pe banda, inclusiv pt furturi de antene. Poate ne zice doamna avocat temeiul legal prin care considera dansa ce a sustinut mai sus ;)

Post Reply