buna ziua! Ma numesc Dumitrescu angela si am o mare nelamurire,si asi dori parerea unui avocat in cazul meu.Mama mea a fost casatorita ,2 copii si un apatament cumparat in 1979 cu un imrumut pe 20 de ani la c.e.c. in 1987 a divortat la divort a ramas cu copii si apartamentul.In 1990 sa recasatorit nu a mai avut copii si in 1995 a achitat restul de rate pt apartament (RATA PE LUNA ERA DE 398LEI). Mama mea a murit in 1999 si am ramas cu fratele meu si tatal de al doilea.tata si fratele locuiesc in apartament nu platesc intretinerea au fost dati in judecata etc. nu am facut succesiune......eu sunt maritata stau la sot...
intrebarea mea este ce drept are la acest apartament tatal si daca pot sa il dau afara din apartament pentru ca nu vrea sa plateasca( ultima intretinere am platit eu sa nu ne ia statul apartamentul 59 mil) am fost la un notar si ma sfatuit sa fac succesiunea in instanta dar nu am inteles de ce...... va rog din suflet sa ma ajutati daca se poate
consultanta
Re: consultanta
Notarul v-a sfatuit sa mergeti in instanta pentru ca trebuie sa solicitati, in afara de iesirea din indiviziun si sa consate ca ati acceptat tacit mostenirea. Acceptarea mostenirii se face in termenul legal de 6 luni.
Sotul mamei dv.are calitatea de mostenitor, si are dreptul la o parte din apartament. Prin iesirea din indiviziune , ati putea cere atribuirea in natura a apartamenmtului cu plata unei sulte catre frate si sotul mamei dv., sau in cazul in care nu aveti resurse sa platiti sulta, vindeti apartamentul si impartiti pretul, conform cotelor de mostenitori.
Sotul mamei dv.are calitatea de mostenitor, si are dreptul la o parte din apartament. Prin iesirea din indiviziune , ati putea cere atribuirea in natura a apartamenmtului cu plata unei sulte catre frate si sotul mamei dv., sau in cazul in care nu aveti resurse sa platiti sulta, vindeti apartamentul si impartiti pretul, conform cotelor de mostenitori.
Re: consultanta
Va sfatuit sa mergeti in instanta pentru ca a considerat datorita situatiei pe care ati prezentat-o ca nu o sa va intelegi cu ei. Daca partile nu se inteleg notarul nu poate face nimic