divort+custodie copil minor

Familiei
Post Reply
sinonymus

divort+custodie copil minor

Post by sinonymus » 05 May 2012, 02:04

buna seara! as vrea sa divortez de sotul meu cu care am un copil de 4 ani. conditiile sunt urmatoarele: de un an am plecat de acasa in strainatate, cu acordul sotului. dupa cateva luni, i-am cerut sa vina si el acolo impreuna cu minorul si a venit, dupa care a plecat,insotit de copilul nostru, la munca in alta tara, unde se afla si mama mea, care trebuia sa aiba grija de copil cat noi lucram. dupa cateva luni, el nu a vrut sa revina langa mine impreuna cu minorul, pe care l-a sustras de la mama mea fara acordul meu. dupa alte cateva luni, am luat copilul la mine o luna si vazand ca nu ma descurc sa si lucrez si sa am si grija de el, i l-am inapoiat sotului, de care eram deja separata, la dorinta lui. apoi am incercat sa plec in alta tara sa imi incerc norocul, sa creez un viitor mai bun pentru copilul meu. in acea tara sunt acum, copilul este la sot. amandoi am convenit sa ne intalnim in romania sa divortam. insa el nu vrea sa imi dea copilul. situatia initiala era sa ajung in aceasta tara , sa ma pun pe picioare, dupa care sa imi dea copilul. acum nu imi mai raspunde la telefon, si nu mai stiu nimic de copilul meu. ultima data cand am vorbit cu sotul mi-a spus ca imi voi mai vedea copilul cand va implini 18 ani. este legal asa ceva? vreau sa divortez, si sa obtin custodia copilului. cum trebuie sa procedez? care este primul pas? va rog mult sa ma ajutati, sunt disperata.

Guest

Re: divort+custodie copil minor

Post by Guest » 07 May 2012, 12:23

simona panturu wrote:buna seara! as vrea sa divortez de sotul meu cu care am un copil de 4 ani. conditiile sunt urmatoarele: de un an am plecat de acasa in strainatate, cu acordul sotului. dupa cateva luni, i-am cerut sa vina si el acolo impreuna cu minorul si a venit, dupa care a plecat,insotit de copilul nostru, la munca in alta tara, unde se afla si mama mea, care trebuia sa aiba grija de copil cat noi lucram. dupa cateva luni, el nu a vrut sa revina langa mine impreuna cu minorul, pe care l-a sustras de la mama mea fara acordul meu. dupa alte cateva luni, am luat copilul la mine o luna si vazand ca nu ma descurc sa si lucrez si sa am si grija de el, i l-am inapoiat sotului, de care eram deja separata, la dorinta lui. apoi am incercat sa plec in alta tara sa imi incerc norocul, sa creez un viitor mai bun pentru copilul meu. in acea tara sunt acum, copilul este la sot. amandoi am convenit sa ne intalnim in romania sa divortam. insa el nu vrea sa imi dea copilul. situatia initiala era sa ajung in aceasta tara , sa ma pun pe picioare, dupa care sa imi dea copilul. acum nu imi mai raspunde la telefon, si nu mai stiu nimic de copilul meu. ultima data cand am vorbit cu sotul mi-a spus ca imi voi mai vedea copilul cand va implini 18 ani. este legal asa ceva? vreau sa divortez, si sa obtin custodia copilului. cum trebuie sa procedez? care este primul pas? va rog mult sa ma ajutati, sunt disperata.

-vreti nu vreti va trebuii sa reveniti in tara unde sa incepeti procedura divortului. dupa finalizarea acestuia solicitati darea in urmarire a copilului , i se va face repatrierea si veti avea copilul langa dvs. atentie , trebuie sa cunoasteti adresa unde se aflain prezent copilul cu sotul dvs.adresa exacta va trebuie atat la indeplinirea procedurilor in procesul de divort si incre4dintare minor cat si ulterior in vederea repatrierii minorului... daca doriti mai multe relatiima puteti contacta la email: cabinlex@yahoo.com.av. dinu gabriel marian.

Cuculis

Post by Cuculis » 10 May 2012, 09:01

Buna ziua,

Pentru a rezolva problema trebuie sa veniti in tara. intrucat nu va intelegeti cu privire la minor cel mai probabil veti ajunge in instanta

C_A_Coltuc

Post by C_A_Coltuc » 10 May 2012, 13:09

Trebuie depusa cererea de divort personal

sinonymus

Post by sinonymus » 16 May 2012, 07:05

va multumesc tuturor pentru raspuns si indrumare

Guest

Post by Guest » 10 Dec 2012, 23:00

buna seara.sunt in divort si la inceput a fost totul de comun acord.dar lucrurile incep sa se schimbe si el nu mai accepta unele lucruri numai din rautate cred.de exemplu,vreau sa merg la tara la bunici cu copilul si sa dorm acolo o noapte.el nu e de acord ca eu sa merg cu maxi-taxi la tara si nici sa raman acolo.ce fac?ma hartuieste tot timpul...

Post Reply