program vizitare minor
program vizitare minor
Copil,de 3 ani ,din relatie de concubinaj,tatal nu contribuie in niciun fel la cresterea lui,este mai tot timpul plecat din tara,de profesie hot de meserie,condamnat pentru talharie si furt ,nu are domiciliu si nu are loc de munca.Cere in instanta drept la program de vizitare,dar dupa ce mama face intampinare si cerere reconventionala unde mentioneaza cele de mai sus,se razgandeste si este de acord sa vada copilul numai in prezenta mamei,in acest sens facand si o declaratie pe propria raspundere prin notariat.La apelul facut la tribunal spune ca este de acord cu programul de vizitare cerut de mama.Hotararea devine definitiva si irevocabila,dupa doua luni afla ca mama copilului isi reface viata si ca sa o sicaneze o ameninta ca o da in judecata si cere sa ia copilul acasa fara prezenta ei.(Cu mentiunea ca mama are casa si serviciu iar tatal nu plateste un leu din pensia alimentara)Ce sanse are tatal sa obtina ceea ce vrea?
Re: program vizitare minor
Depinde de apararea pe care a formulat-o mama. Dupa parerea mea nu prea are sanse, dar depinde in mare parte de dovezile pe care le depun partile in instanta
Pentru admiterea cererii ar trebui ca imprejurarile care au stat la baza incredintarii initiale cu programul si conditiile de vizita stabilite, sa se fi modificat substantial. De asemenea, tatal va trebui sa probeze in instanta faptul ca este in interesul copilului sa ia copilul acasa fara prezenta mamei pentru a fi supravegheat si educat in acest timp de catre el. Sansele de admitere sunt minime.
Va multumesc pentru raspuns,dovezile pe care le pot depune sunt acte doveditoare ca a fost condamnat si a executat cumulat mai multe pedepse in ultimii 10 ani... aproximativ 7 ani...am consultat un avocat care mi a spus ca poate fi infractor dar poate fi tata bun si ca are sanse!!pai cum tata bun cand el este mai tot timpul plecat si nu a dat un leu pt copil..din februarie de cand sa dat solutia el nu a venit sa vada copilul fiindca este plecat,tot suna de pe unde e si mi spune ca vine in tara si imi arata el mie!ca pur si simplu nu mai e de acord sa vada fata ,in prezenta mea,ca sa razgandit..si ca o sa castige!ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc pentru raspuns,dovezile pe care le pot depune sunt acte doveditoare ca a fost condamnat si a executat cumulat mai multe pedepse in ultimii 10 ani... aproximativ 7 ani...am consultat un avocat care mi a spus ca poate fi infractor dar poate fi tata bun si ca are sanse!!pai cum tata bun cand el este mai tot timpul plecat si nu a dat un leu pt copil..din februarie de cand sa dat solutia el nu a venit sa vada copilul fiindca este plecat,tot suna de pe unde e si mi spune ca vine in tara si imi arata el mie!ca pur si simplu nu mai e de acord sa vada fata ,in prezenta mea,ca sa razgandit..si ca o sa castige!ce ma sfatuiti sa fac?