Calitate anchetator - procuror sau politist?
Calitate anchetator - procuror sau politist?
Buna ziua. Fratele meu, care este martor intr-un dosar penal, sustine ca i-a fost luata declaratia la Parchet, de doi politisti. Din cate stiam eu la parchet sunt numai procurori. Poate cineva sa ma lamureasca, politistii isi desfasoara activitatea si la Parchet? Multumesc
Re: Calitate anchetator - procuror sau politist?
mynameisanca wrote:Buna ziua. Fratele meu, care este martor intr-un dosar penal, sustine ca i-a fost luata declaratia la Parchet, de doi politisti. Din cate stiam eu la parchet sunt numai procurori. Poate cineva sa ma lamureasca, politistii isi desfasoara activitatea si la Parchet? Multumesc
- de obicei in dosarele penale se lucreaza de catre procuror si de o echipa de politisti care sunt delegati de catre procurori. acestia pe langa verificari ale unor aspecte efectueaza si audieri de martori sau parti , filaje, si alte acte procedurale. unele din aceste acte se efectueaza la sediul parchetului in care isi desfasoara activitatea procurorul respectiv. deci acei politisti isi faceau treaba data de catre procuror in baza unui mandat scris ce pooarta denumirea de "delegare de desfasurare de activitati". av. dinu gabriel