Primaria nu-mi elibereaza o adeverinta

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
Guest

Primaria nu-mi elibereaza o adeverinta

Post by Guest » 19 Apr 2012, 16:37

Am facut un proces verbal de predare-primire in privinta unui apartament inchiriat de la primarie in care am mentionat ca nu exista apa, curent, gaze, deci este de nelocuit, si am primit acord in scris din partea primariei ca pot face imbunatatiri pentru a locui in apartament. Daca am chiria achitata la zi, pot achizitiona acest apartament – una din clauzele contractului de inchiriere. Imbunatatirile facute depasesc suma de 50.000 lei, iar primaria refuza sa-mi dea adeverinta cum ca am chiria la zi pentru a putea achizitiona acest apartament deoarece s-a schimbat primarul. Cum sa procedez pentru a intra in posesia apartamentului? Va multumesc!

mariav

Re: Primaria nu-mi elibereaza o adeverinta

Post by mariav » 19 Apr 2012, 19:56

Dovada platii chiriei se face cu chitanta eliberata de cel caruia i-ati platit chiria si care conform legii este obligat sa o elibereze, pentru suma pe care a incasat-o, reprezentand contravaloare chirie pe luna/anul etc.

Deci, acesta este documentul care dovedeste ca ati achitat chiria apartamentului la zi, primaria nefiind obligata sa elibereze un alt document ( adeverinta in cazul de fata) care sa faca dovada faptului ca ati achitat chiria, cu exceptia acelei chitante liberatorie, de incasare a chiriei.

Sfatul meu, este ca ati putea face o adresa ( insotita de copia contractului de inchiriere, copia tuturor chitantelor de plata a chiriilor achitate la zi sau a ultimelor care dovedesc plata la zi a chiriei; copii de pe actele care fac dovada investitiilor facute, copia acordului scris al primariei de permitere efectuare investitii in vederea punerii in utilitate si locuirii apartamentului) pe care sa o inregistrati la primarie, in care sa faceti oferta de cumparare a apartamentlui, in baza contractului de inchiriere conform clauzei care va permite sa achizitionati apartamentul si sa precizati ca doriti sa cumparati apartamentul in cauza, scazandu-se din valoarea de achizitie a acestuia, contravaloarea investitiilor care au fost facute de Dvs.

Post Reply