custodia unui minor

Familiei
Post Reply
Guest

custodia unui minor

Post by Guest » 11 Apr 2012, 18:49

am nevoie de niste sfaturi din partea unui avocat! este vorba desre fratele meu, in varsta de 16 ani, nascut in 26 iulie '95! varsta mea este de 23 ani! suntem frati doar de mama! problema este ca mama s-a despartit si de tatal fratelui meu in anul 2000 si legea l-a incredintat mamei! au reusit sa divorteze abea in 2010. din nefericire in februarie 2011 mama a decedat! eu neavand un loc de munca nu am putut solicita sa mi se incredinteze fratele, dar acest lucru l-a facu o verisoara de-a noastra (doar la primarie)! la 3 luni dupa decesul mamei, eu am venit in Anglia la prietenul meu pt a munci aici si a-mi intretine fratele la liceu. Verisoara mea de asemenea a fost nevoita sa plece in Italia din cauza banilor, fratele meu ramanand acasa cu matusa noastra (sora mamei)!
Problema se complica de aici. Eu nu am custodia legala a fratelui meu! si din cate am inteles e in custodia statului, nici macar a tatalui sau! eu am nevoie sa-l aduc langa mine in Anglia, sa-l inscriu la scoala aici , pentru ca matusa noastra va pleca in aceasta vara in Italia la nepoti. avand doar alti 2 ani de liceu de terminat as putea sa-l las sa stea acasa , dar mi-e foarte frica ca nu cumva sa o ia pe cai gresite!
ce ma sfatuiti sa fac pentru a-mi aduce fratele langa mine?? credeti ca se poate rezolva pe o cale amiabila, sau e musai sa dau statul in judecata pt a-i obtine custodia fratelui...?
va rog sa ma ajutati, pentru ca am ajuns intr-un punct in care sunt presata de timp si sunt multe de rezolvat (multe dintre care eu nici macar nu stiu) !
eu as vrea sa-l transfer, dar nici macar asta nu stiu daca functioneaza si cum functioneaza!
va rog sa ma ajutati cu informatii.... va multumesc anticipat!

Post Reply