Pot obliga angajatorul sa ma reprimeasca dupa CCC?

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
Aron-Deutsa

Pot obliga angajatorul sa ma reprimeasca dupa CCC?

Post by Aron-Deutsa » 22 Feb 2012, 16:45

exista vreo modalitate prin care pot OBLIGA angajatorul sa ma primeasca la serviciu dupa cei 2 ani de stat in CCC? mentionez ca s-au schimbat actionarii in cadrul firmei, iar acestia care sunt nou-veniti nu ma cunosc si considera ca nu au nevoie de mine. sunt in CCC din august 2010.

Gigi contra

Re: Pot obliga angajatorul sa ma reprimeasca dupa CCC?

Post by Gigi contra » 22 Feb 2012, 17:42

Pai daca patronii au repartizat sarcinile dvs. altor persoane si considera ca nu mai au nevoie de dvs., ce vreti sa mai faceti acolo? Cum mai mergeti la munca daca nu e de munca? Va asezati la un birou gol si asteptati ziua de salariu?

Daca eu vin acasa la dvs. si va oblig sa-mi dati dati de munca si sa-mi dati salariu, cum ar fi? Asa cum dvs. nu aveti nevoie de mine, asa si patronii respectivi nu au nevoie de dvs.

Paragraful de lege la care faceti referire, s-a abrogat, din fericire.

Guest

Post by Guest » 11 Apr 2012, 14:48

Vizitator wrote:Pai daca patronii au repartizat sarcinile dvs. altor persoane si considera ca nu mai au nevoie de dvs., ce vreti sa mai faceti acolo? Cum mai mergeti la munca daca nu e de munca? Va asezati la un birou gol si asteptati ziua de salariu?

Daca eu vin acasa la dvs. si va oblig sa-mi dati dati de munca si sa-mi dati salariu, cum ar fi? Asa cum dvs. nu aveti nevoie de mine, asa si patronii respectivi nu au nevoie de dvs.

Paragraful de lege la care faceti referire, s-a abrogat, din fericire.
Vi se pare ca in situatia in care se afla o persoana cu un copil mic de intretinut este normal sa ii vorbiti asa? Problema nu este ca nu mai au nevoie de dumneaei ca post ci de persoana respectiva. Consider ca este discriminare si ar trebui sa-si caute dreptatea. Astfel de oameni cer totul de la angajati, dar nu ofera nici pic de respect. Comentariul de mai sus este tipic romanesc!

Legea nr 202/2002 republicata in 2007 nu mai este in vigoare?
Art10 al 7
(7) La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Gigi contra

Post by Gigi contra » 11 Apr 2012, 16:28

Cu tot respectul, situatia dificila a angajatei e o problema, iar situatia firmei e alta. Daca o firma nu mai are comenzi si prin urmare nu mai incaseaza bani, propuneti dvs. o solutie prin care sa poata tine toti salaratii. Probabil veti propune sa-si vanda patronul casa si sa doarma in sant ca sa plateasca angajatii (desi acestia nu au efectiv ce sa lucreze) ...tipic romanesc.

Doamna nu a precizat absolut nimic in ceea ce priveste activitatea firmei, daca mai are comenzi, daca se dezvolta sau se reorganizeaza. Vrea doar sa-si ia banii fara sa o intereseze nimic. Atunci de ce se mai face apel la intelegere?

Legea pe care ati invocat-o, intr-adevar obliga patronul patronul sa primeasca angajata la servici, dar nu-l obliga sa nu o concedieze dupa cateva zile...din diverse motive. Cu cat situatia firmei este mai proasta, cu atat poate fi concediata mai usor, si cu cat firma s-a dezvoltat mai mult cu atat va fi mai dificila concedierea.

Post Reply