Jigniri pe email - care este pedeapsa?
Jigniri pe email - care este pedeapsa?
Buna ziua!Am si eu cateva intrebari.Pentru mailuri trimise unei persoane in care ii este jignita familia, este acuzata ca a luat titularizarea pe bani, este facuta vaca, grasa,copilul ii este facut plod marait, obraznic si intarziat, care este pedeapsa?Si eu am fost jignita prin mail de ea si pe strada.A spus ca a scos mailul si ca merge la procuratura sa faca reclamatie.Se poate ajunge la proces?Am nevoie de avocat? Cum se procedeaza?
Re: Jigniri pe email - care este pedeapsa?
Orice este posibil de la astfel de discutii inutile. Initial apar discutiile, fie pe mail fie fata in fata. Ulterior violenta. Deci multa prudenta va recomand.
Insulta si calomnia nu se pedepseste in actualul cod penal, au fost abrogate si scoase in afara legii. Asemenea fapte nu mai sunt descurajate prin mijloacele dreptului penal din culpa puterii legislative. Astfel ca demnitatea, onoarea si reputatia nu mai sunt aparate in statul roman.
"Insulta si calomnia nu se pedepseste" - vreti sa spuneti ca nu se pedepsesc - ca sunt doua...Leon Carmen wrote:Insulta si calomnia nu se pedepseste in actualul cod penal, au fost abrogate si scoase in afara legii. Asemenea fapte nu mai sunt descurajate prin mijloacele dreptului penal din culpa puterii legislative. Astfel ca demnitatea, onoarea si reputatia nu mai sunt aparate in statul roman.
Si normal ca si aceste valori pot fi in continuare protejate pe cale legislativa. Avand in vedere ca imaginea dvs a avut de suferit, puteti cere despagubiri morale intr-un proces civil, proband faptele si daunele aduse.
Conform art.15 lit.f ind.1 din Legea 146/1997: "stabilirea si acordarea de despagubiri pentru daunele morale aduse onoarei, demnitatii sau reputatiei unei persoane fizice" sunt scutite de taxe judiciare de timbru.