Este legala aceasa actiune ...
Este legala aceasa actiune ...
Am fomulat o sesizare pentru munca la negru la o institutie publica (facultate). In conformitate cu art. 276 (parca) primirea la munca a unei persoane care nu are contract de munca se santioneaza cu ........ din Codul munci dansi trebuiau sanctionati. Numai ca au invocat nu stiu ce ordin al ministerului invatamantului dat de doamna Ecaterina Andronescu prin care spune ca personalul didactic asociat poate sa nu aiba contract de munca.... Este legala aceasta actiune adica ordinul e mai presus de Lege....????? Va rog sa va dati cu parerea! Eventual specificati-mi eventuale cai de atac....!
Daca esti convins ca ai drepate si detii informatii corecte poti face o plengere penala (ai grija insa ca denunutul poate fi catalogat ca fiind calomnios).
Nu cred ca interpretezi corect informatia pe care o ai, respectiv ordinul nu este mai presus de lege in nici o imprejurare dar este posibil ca o persoana sa presteze o munca si in baza unui alt contract decat cel de munca (Ex: asa numita conventie civila).
Nu cred ca interpretezi corect informatia pe care o ai, respectiv ordinul nu este mai presus de lege in nici o imprejurare dar este posibil ca o persoana sa presteze o munca si in baza unui alt contract decat cel de munca (Ex: asa numita conventie civila).
In domeniul invatamantului exista dispozitii speciale privind plata cu ora a personalului didactic. Persoanele platite astfel au calitatea de colaboratori, nu sunt parte intr-un raport juridic de munca si, prin urmare, nu incheie contract individual de munca. Existand temei legal pentru desfasurarea in acest mod a a activitatii, nu sunt incidente prevederile art. 276 alin. lit d din Codul muncii.