Cum pot anula un contract v-c cu uzufruct viager?

Post Reply
Daniela P

Cum pot anula un contract v-c cu uzufruct viager?

Post by Daniela P » 29 Mar 2012, 11:00

Mama mea, locuieste in Focsani, a facut contract >> uzufruct viager<< la un nepot.Dupa ce a vazut actul si-a schimbat comportamentul. O infometeaza, nu o ingrijeste deloc. - nepotul s-a mutat la mama cu familia lui si a creat doar datorii: lumina nu a platit-o, apa nu a platit-o, etc.; - doresc sa anulez acest contract; - ei vor sa le dau bani ca sa plece din casa si sa renunte de buna voie la contract; - as dori sa stiu daca ma puteti ajuta si in care sunt conditiile? PS Eu locuiesc in Bucuresti si doresc sa vand casa mamei, care este central, pentru a putea sa-i cumpar o locuinta in Bucuresti. Multumesc anticipat!

Guest

Re: Cum pot anula un contract v-c cu uzufruct viager?

Post by Guest » 29 Mar 2012, 11:06

Doar o observatie: faptul ca o infometeaza si nu o ingrijeste, nu cred ca are vreo relevanta in aceasta speta, daca in contract nu exista si clauza de intretinere viagera. Uzufructul ii garanteaza doar dreptul de a se folosi de apartament ca si cum ar fi al ei.

Cuculis

Post by Cuculis » 29 Mar 2012, 11:13

Poate cere rezolutiunea contractului

chitu carmen

Post by chitu carmen » 29 Mar 2012, 12:58

Daca in contract este prevazuta si obligatia de intretinere se poate solicita rezolutiunea contractului pentru neindeplinirea obligatiilor.

Post Reply