Intrebare

Post Reply
Guest

Intrebare

Post by Guest » 28 Mar 2012, 14:34

Am o parte din casa mostenita de la bunici mai exact 260/320, diferenta o are o verisoara. Mi-a deschis proces partaj judiciar pentru suma de 6400 euro, desi eu i-am spus ca-i voi da banii, initial mi-a spus sa-i dau 5000 euro si-mi da partea ei, cand i-am oferit banii peste o luna a spus ca ea vrea cei 6400 euro, bani pe care nu-i am, am bagat casa la vanzare si am gasit un cumparator care ne ofera exact atat cat m-am inteles eu cu ea adica 65oooeuro, deci i-ar reveni putin peste 6400 euro, acum spune ca ea vrea 10000 euro si sa-i platesc si banii care ea i-a cheltuit cu avocata, mentionez ca taxele de judecata nu le-a platit si procesul s-a incheiat, spuneti-mi cum sa procedez in conditiile in care ea ma santajeaza pentru partea ei mica.

chitu carmen

Re: Intrebare

Post by chitu carmen » 28 Mar 2012, 14:48

Dosarul care a fost pe rol a avut ca obiect iesire din indiviziune?
Daca asupra imobilului detineti cote indivize nu il puteti vinde fara consimtamantul verisoarei avand in vedere ca in actul de vanzare ea apare in calitate de mostenitor.
Daca nu ajungeti la un punct comun formulati dv. actiune de iesire din indiviziune prin care i se va stabili valoarea cotei de mostenitor prin expertiza si nu va putea avea alte pretentii.

Edith H

Post by Edith H » 28 Mar 2012, 15:03

Casa este de la bunici, mama a mostenit acea parte si mi-a dat-o mie prin contract de vanzare, verisoara mea are o cota mai mica pt a ca este partea dupa bunic, adica bunica mi-a dat partea ei pt ca am intretinut-o cat a fost in viata, deci ea si-a facut succesiunea pt acea parte dupa bunic care a fost mostenita de mama ei si care a decedat.
am discutat cu ea sa scoatem casa la vanzare la pretul minim de 65000 euro, maine avem intalnire cu cumparatorul si cand am anuntat-o mi-a spus ca ea are pretentii la 10000 de euro, specific ca suma de 6400 euro a fost ceruta de ea la proces, deoarece atat a fost evaluata in grilele , legat de proces va dau link-ul sa vedeti despre ce este vorba http://portal.just.ro/InstantaDosar.asp ... DAxNDU3MTk*

chitu carmen

Post by chitu carmen » 28 Mar 2012, 15:10

In concluzie nu s-a hotărât asupra cererii de ieșire din indiviziune. Trebuie sa ajungeti la un consens in ceea ce priveste partea ce-i revine din vanzarea imobilului, in sens contrar depuneti cererea de iesire din indiviziune.
Mentionez ca nu-i datorati banii achitati ca onorariu de avocat avand in vedere ca dosarul dosarul nu afost solutionat inca si cheltuielile se compenseaza
Last edited by chitu carmen on 28 Mar 2012, 15:46, edited 1 time in total.

Edith H

Post by Edith H » 28 Mar 2012, 15:16

Ce implica aceasta iesire din indiviziune, mai exact sa ma invatati cum sa procedez si sa-mi spuneti la ce comisioane/cheltuieli sa ma astept, pt ca eu cred ca aceasta va fi singura solutie, deoarece eu am incercat in repetate randuri sa ma inteleg cu ea si de fiecare data cand ii ofeream banii, venea cu pretentii mai mari

chitu carmen

Post by chitu carmen » 28 Mar 2012, 15:22

Aceeași acțiune pe care a introdus-o si verișoara dv, im plicit aceleași costuri reprezentand taxa de timbru si onorariul avocatului daca intelegeti sa va angajati un avocat. Se va efectua si o expertiza care sa precizeze valoarea imobilului, pentru care se va plati onorariul expertului.
Ar trebui sa-i mentionati ca in cazul in care nu va accepta cat ii revine din suma negociata cu acel cumparator va mai dura ceva timp pana isi va primi partea care i se cuvine avnd in vedere ca un dosar in instanta ar putea avea o durata si de un an de zile sau mai mult.

Edith H

Post by Edith H » 28 Mar 2012, 15:40

dar taxa de timbru se stabileste pe valoarea partii mele din imobil si daca da cat la suta este?
Credeti-ma ca i-am spus de nenumarate ori ca cel mai bine ne intelegem pe cale amiabila, dar nu am cu cine sa ma inteleg

Edith H

Post by Edith H » 28 Mar 2012, 15:42

Si inca ceva, daca a fost respinsa cererea ei, asta inseamna ca procesul e incheiat sau mai trebuie sa ma prezint in data de 08.05?

chitu carmen

Post by chitu carmen » 28 Mar 2012, 15:48

Va prezentati pe 08.05.2012, insa daca nu va achita taxa de timbru, cererea se va anula ca netimbrata.
Doar in acest caz dv introduceti o alta cerere de iesire din indiviziune. Taxa de timbru se plateste la valoarea intregului imobil

Edith H

Post by Edith H » 28 Mar 2012, 15:51

va multumesc foarte mult

Post Reply