Sotul s-a in Romania si divorteaza in lipsa mea
Sotul s-a in Romania si divorteaza in lipsa mea
Sunt din Melbourne, Australia. Suntem intro casatorie de 8 ani cu cetetean Roman care mentine si o viza permanenta de Australia. Avem 2 copii (3, 7 ani). Sotul a parasit Australia, de 6 luni, a luat toti $60,000 si sa intors in Romania, dupa care am aflat ca a vandut si apartamentul pe care l-am avut impreuna in Romania. Ambi copii sunt cetateni australieni si nu romani. Sotul a spus ca depune divortul in Romania in lipsa mea. As dori sa stiu care sunt optiunile mele. Nu doresc nimic de la dansul decat ce este drept si legal de lege pentru copii. Cat din bani am dreptul sa mi se dea inapoi, si este posibil sa depun divortul fara certificatele de nastere ale copiilor? Multumesc
Re: Sotul s-a in Romania si divorteaza in lipsa mea
Nu este posibil sa nu depuneti certificatele de nastere ale copiilor , este obligatoriu sa le depuneti. Puteti solicita pensie alimetra pentru copii, de asemenea sa solicitati ca si minorii sa ramana in intretinerea dumneavoastra.
Re: Sotul s-a in Romania si divorteaza in lipsa mea
Pentru copii veti fi obligata sa depuneti certificatele de nastere si totodata sa formulati cerere de obligare a sotului la plata pensiei de intretinere in favoarea minorilor. De asemenea prin formularea cererii de partaj solicitati jumatate din bunurile comune.
Apartamentul din Romania nu putea fi vandut de catre sot decat cu procura data de dv.
Daca casatoria este incheiata in Australia, divortul trebuie sa-l solicitati tot in Australia.
Apartamentul din Romania nu putea fi vandut de catre sot decat cu procura data de dv.
Daca casatoria este incheiata in Australia, divortul trebuie sa-l solicitati tot in Australia.